Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

5 ресторанних страв, які можна приготувати вдома

Текст: Кучирина Мария, 17 марта 434

З 17 березня Київ закриває заклади торгівлі за виключенням продуктових та господарських магазинів, банків, аптек та АЗС. Фаст-фуд, кафе, бари, паби — всі беруть тимчасову паузу. Але це не привід хвилюватися! Ловіть ідеї 5-ти ресторанних страв, які можна легко приготувати вдома — в умовах карантину.


Пхалі

Замовляйте грузинські страви з доставкою.

Розпочинає підбірку традиційна грузинська закуска з горіхів, овочів, зелені та спецій. Її склад дуже різноманітний. За основу можна взяти будь-який продукт, що є у вас вдома — буряк, шпинат, квасолю, баклажани, білокачанну або цвітну капусту. Процес приготування — надзвичайно легкий. До основи додаєте грецький горіх, зелень, часник, спеції. Вжик-вжик у блендері — і готово. Потім ліпите з отриманої маси невеликі кульки або подаєте до столу просто у вигляді паштету. Перший варіант більш святковий, а другий практичніший — у такому вигляді пхалі можна намазувати на хліб чи лаваш. За бажанням можна прикрасити закуску гранатовими зернами.


Хумус

Замовляйте хумус з доставкою додому в ресторанах Києва. 

Далі за списком завсідний гість столичних ресторанів та улюбленець веганів — хумус. Його традиційний рецепт включає всього 5 інгредієнтів: нут, лимонний сік, оливкова олія, зіру та кунжутну пасту. Але всі готують хумус по-різному: хтось додає часник, хтось — копчену паприку, кінзу, перець. Нут можна узяти сухий, але тоді його прийдеться вимочувати. Мінімум 5 годин, максимум — усю ніч. А можна купити одразу варений. Всі інгредієнти треба ретельно перебити у блендері до однорідної гладенької консистенції. Подавати із теплою пітою, лавашем, стеблом селери або морквяними паличками. Та обов'язково рясно заправляти готову закуску оливковою олією.


Паста з песто

Справжня італійська паста під двері вашого дому. 

Наступна зупинка у нашому переліку — італійська кухня та її вірний супутник базилік. Саме він лягає у основу соусу песто та наповнює готову страву неповторним ароматом. Окрім базиліку у склад соусу входять оливкова олія, пармезан, часник та горіхи. Зазвичай використовують кедрові, але мигдаль та кеш’ю теж добре смакують. Все це збивається до пастоподібної консистенції у блендері та йде у готову пасту — спагеті, фетучіні, папарделе. За бажанням можна також додати шматочки смаженої курки, креветки або в’ялені томати.


Шакшука

Обирай ресторан та замовляй страву додому. 


Шакшука — традиційне єврейське блюдо. Томлені яйця в густому томатному соусі з солодким перцем, ріпчастою цибулею, часником і ароматними спеціями. Готується швидко та легко: цибуля та перець обсмажуються на сильному вогні, далі додаються томати у власному соку, в них розбиваються яйця. Подається шакшука зазвичай на сніданок, прямо у сковорідці, в якій вона готувалася. Або в заздалегідь підігрітому керамічному посуді. Цей момент вартий уваги — адже якщо покласти шакшуку на холодну тарілку, вона одразу скукожиться, опаде і втратить половину смаку.


Локшина вок

Де замовити кращу локшину з доставкою додому... 


Найкрутіше у приготуванні азійських страв — їх варіативність. Берете першу-ліпшу локшину, яку знайдете у супермаркеті — пшеничний удон, скляну фунчозу або гречану собу. І додаєте будь-що, що спаде вам на думку: овочі, м’ясо, рибу, морепродукти. Головне — обсмажуйте інгредієнти на сильному вогні, постійно помішуючи. Бажано використовувати для цього спеціальну сковороду у вигляді напівсфери, але якщо такої немає, не біда. Якщо пильно слідкувати за процесом приготування, то в звичайній пательні може вийти нітрохи не гірше.

 

Обирай страву з доставкою за допомогою зручного сервісу Relax.ua. А якщо хочеш бути в курсі всіх подій, підписуйся на наш Telegram і дізнавайся першим про найцікавіші події міста!

 

 

У Києві пройшла International Hospitality Conference 2020 Від економіста до власниці клініки естетичної медицини - історія Наталії Ткаченко-Ритвіної
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
cookies Этот сайт использует cookies
Мы используем файлы cookie для запоминания и анализа ваших предпочтений. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на использование файлов cookie
Понятно