Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Сьомга заливна

20 июня 281 20

Стане центром уваги на святковому столі

Сьомга заливна

Вам знадобиться:


Сьомга заливна. Інгредієнти
  • 400 г стейка сьомги завтовшки біля 1,5 см
  • 1 невеликий короп (близько 700 г)
  • 1 морква
  • 1 велика цибулина
  • 1 лимон
  • 1 пакетик (15 г) швидкорозчинного желатину
  • 6-8 штучок гвоздики
  • по 6 горошин запашного і чорного перцю
  • гілочка петрушки
  • сіль
  • невелика жменя варених креветок
  • 6-10 варених мідій
Примітка: замість мідій і креветок можна використати будь-які продукти за вашим смаком. Відмінно підійдуть нарізаний соломкою свіжий болгарський перець та часточки лимона.

Спосіб приготування:

  1. Коропа очистіть від луски, випатрайте, виріжте зябра, помийте і розріжте на декілька шматків.
    Обробляємо коропа
  2. Стейк сьомги розріжте на 2 або 4 частини, зніміть шкуру і ретельно видаліть всі кістки.
    Обробляємо сьомгуОбробляємо сьомгу
  3. Половину очищеної моркви наріжте кружечками, а іншу половину розріжте уздовж. Цибулину розріжте навпіл і нашпигуйте гвоздикою.
    Підготовляємо овочі
  4. У сотейнику закип'ятіть приблизно 2 літри води, додайте овочі, доведіть до кипіння і посоліть. Варіть, поки кружечки моркви не стануть м'якими.
    Варимо овочі
  5. Вийміть з бульйону морквяні кружечки (брусочки моркви залиште в сотейнику).
  6. Покладіть в сотейник шматки коропа, запашний і чорний перець, і варіть рибу на середньому вогні приблизно 20 хвилин.
  7. Потім вийміть з бульйону коропа і овочі (у цій страві вони вам більше не знадобляться), і покладіть в бульйон шматочки сьомги. Варіть 7-10 хвилин.
  8. Зварену сьомгу вийміть з бульйону, укладіть у форму для заливки, підсоліть при потребі і збризніть лимонним соком.
    Викладаємо сьомгу у форму
  9. Бульйон, якого повинно вийти приблизно 800 мл, процідіть крізь декілька шарів марлі. Якщо потрібно, досоліть. Розведіть в бульйоні желатин за інструкцією на упаковці.
  10. На дно форми з сьомгою викладіть креветки, мідії, листочки петрушки і фігурки, вирізані з кружечків моркви.
  11. Акуратно налийте у форму рівно стільки рибного бульйону, щоб морква і морепродукти не почали спливати, а отже, залишилися на поверхні готової страви. Помістіть форму на холод і почекайте, поки бульйон захолоне.
    Наливаємо бульйон
  12. Додайте бульйон, що залишився, температура якого має бути не вищою за кімнатну, і знову відправте блюдо на холод до повного застигання.
    Доливаємо бульйон
  13. Щоб вийняти холодець з форми, занурте її в гарячу воду майже до країв на 2-3 хвилини, потім вийміть з води, накрийте блюдом для сервірування, разом переверніть і зніміть форму.
  14. Перед подачею на стіл обов'язково полийте холодець лимонним соком. Якщо ви заливали часточки лимона, відповідно зменшіть кількість соку.
4 порції
Салат по–мюнхенськи Листкові палички з сьомгою