Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Курячі кошики з грибами

20 июня 327 38

Чудове поєднання курки та грибів в одному кошику

Курячі кошики з грибами

Вам знадобиться:


Курячі кошики з грибами. Інгредієнти
  • 550 г курячого філе
  • 300 г печериць або інших свіжих грибів
  • 2 великих цибулини
  • 1 яйце
  • 2 зубчики часнику
  • 90 г мелених білих сухарів
  • 4 ст. л. сметани
  • 1/2 ч. л. соку імбиру
  • 50 г вершкового масла
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе вимийте і прокрутіть через м'ясорубку двічі.
  2. Половину цибулини натріть на дрібній терці і додайте до курячого фаршу.
    Натираємо цибулинуДодаємо цибулю до фаршу
  3. Посоліть фарш і додайте сік імбиру. Вимішуйте фарш доти, поки він не стане в'язким.
    Приправляємо фаршВимішуємо фарш
  4. Півтори цибулини і гриби дрібно покришить.
  5. Обсмажте цибулю на рослинному маслі до золотистого кольору.
  6. Додайте до цибулі гриби і тушкуйте до готовності.
    Тушкуємо гриби
  7. Часник дрібно наріжте. Додайте до цибулі і грибів і тушкуйте ще пару хвилин. Додайте 2 ст. л. сметани. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте ще 2 хвилини.
  8. Можна використати готові формочки для кексів, але можна їх зробити й самостійно. Візьміть невисоку молочну чашку, яка розширюється догори та квадратний лист кулінарної фольги.
    Готуємо фольгу
  9. Лист фольги складіть вчетверо та укладіть його всередину чашки.
  10. Розправте фольгу за формою чашки, куточки загніть назовні. Формочка готова.
    Робимо формочку
  11. Формочки щедро намажте вершковим маслом і обсипте сухарями.
    Змащуємо та посипаємо форми
  12. З курячого фаршу скачайте кульки діаметром близько 4 см. Краще це робити мокрими руками.
    Робимо м'ясну кульку
  13. На дно кожної форми покладіть кульку курячого фаршу, мокрими руками розпластайте його по дну форми і сформуйте бортики заввишки приблизно 1,5 см.
    Розподіляємо фарш по формі
  14. В центр кожного кошика викладіть гіркою грибний фарш. Залишайте простір між начинкою і бортиками кошика.
  15. Посипте кожну гірку грибної начинки 1/2 ст. л. мелених сухарів.
    Посипаємо сухарями
  16. Збийте яйце з 2 ст. л. сметани. Злегка підсоліть і полийте цією сумішшю кожен кошик, починаючи з верхівки. Намагайтесь, щоб яєчна суміш не затікала за м'ясні бортики.
    Готуємо яєчну сумішПоливаємо начинку
  17. Випікайте в розігрітій до 200°С духовці 10 хвилин.
  18. Покладіть на верхівку кожного кошика чайну ложечку вершкового масла. Випікайте ще 5 хвилин.
    Кладемо масло
  19. Виньте кошики з духовки, розгорніть форми, вийміть кошики і одразу ж подавайте до столу.
    Виймаємо кошик
10 штук
Свинина з імбиром по-японські Курка з ананасами