Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Курка під винним соусом

20 июня 236 15

Соковиті шматочки курки в ароматному соусі просто тануть у роті

Курка під винним соусом

Для курки під винним соусом вам знадобиться:


Курка під винним соусом. Інгредієнти
  • 300 г курячого філе (1 куряча грудка)
  • 1-2 невеликих морквини (біля 100 г)
  • 1/2 невеликого кореня селери (біля 100 г)
  • 150 мл сухого білого вина
  • 150 мл овочевого бульйону
  • 100 мл вершків
  • 1/2 лимону
  • чорний мелений перець
  • свіжа зелень петрушки і кропу
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Злегка збризніть куряче філе лимонним соком, потім натріть невеликою кількістю солі і перцю.
    Приготування курки під винним соусом. Етап 1
  2. Змішайте біле вино з овочевим бульйоном і нагрійте цю суміш в сотейнику або сковороді.
    Приготування курки під винним соусом. Етап 2
  3. Опустіть курячі грудки в розігріту винну суміш. Тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин.
    Приготування курки під винним соусом. Етап 3
  4. Моркву та селеру наріжте ножем або натріть на спеціальній тертці довгими тонкими смужками.
    Нарізана морква і селера
  5. Вийміть курку зі сковороди, загорніть в алюмінієву фольгу і тримайте в теплі (наприклад, на паровій бані).
    Приготування курки під винним соусом. Етап 5
  6. Нарізану моркву і селеру покладіть в сковороду до винно-курячого соусу, і тушкуйте на повільному вогні біля 5 хвилин до м'якості.
    Приготування курки під винним соусом. Етап 6
  7. Куряче м'ясо наріжте тонкими пластинками упоперек волокон.
    Ріжемо куряче м'ясо
  8. Зменшіть вогонь до зовсім невеликого, додайте в сковороду вершки, перемішайте.
    Приготування курки під винним соусом. Етап 8
  9. Покладіть нарізану курятину в сковорідку. Посоліть і поперчіть до смаку. Можете додати трохи лимонного соку.
    Приготування курки під винним соусом. Етап 9
  10. Посипте дрібно нарізаною петрушкою і тушкуйте ще 1 хвилину.
  11. Подавайте із смаженою картоплею і свіжим кропом.
3 порції
Яєчня з овочами Рибне філе з морквяним пюре і броколі