Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Картопляні зрази з грибами

20 июня 8097 383

Знайома і така смачна страва

Картопляні зрази з грибами

Вам знадобиться:Картопляні зрази з грибами. Інгредієнти

  • 1 кг картоплі
  • 500 г грибів
  • 30 г вершкового масла
  • 2 середніх цибулини
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки борошна
  • 1/2 склянки сметани
  • 1-2 зубчики часнику (за бажанням)
  • зелень петрушки
  • мелений чорний перець
  • сіль
  • борошно для обкачування
  • олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Підсмажте на олії до золотавого кольору.
    Смажимо цибулю
  2. Гриби почистіть, помийте, дрібно наріжте.
    Смажимо гриби
  3. Покладіть гриби в сковороду до цибулі. Посоліть, поперчіть, і тушкуйте до готовності. За 2-3 хвилини до кінця можна додати розчавлений часник.
    Приготування картопляних зраз з грибами. Етап 3
  4. Очищену і нарізану крупними шматками картоплю відваріть в підсоленій воді до готовності. Крупні шматки не так сильно розварюються, як дрібні. Злийте всю воду, поставте каструлю на невеликий вогонь і випаруйте всю рідину. Додайте до картоплі вершкове масло і мелений перець, і зробіть пюре.
    Картопляне пюре
  5. Злегка охолодіть пюре, додайте яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішайте.
    Приготування картопляних зраз з грибами. Етап 5
  6. На дошку або тарілку насипте біля 1/2 склянки борошна. Мокрою ложкою наберіть картопляне тісто і покладіть його на борошняну гірку.
    Приготування картопляних зраз з грибами. Етап 6
  7. Мокрою рукою зробіть з тіста коржик, покладіть на її центр грибну начинку.
    Приготування картопляних зраз з грибами. Етап 7Кладемо начинку
  8. Акуратно з'єднайте краї зрази, добре заліпіть і обваляйте її в борошні.
    Приготування картопляних зраз з грибами. Етап 8Ліпимо зрази
  9. Сформовані зрази смажте з двох сторін на олії на середньому вогні до рум'яної скориночки.
    Смажимо зрази
  10. Перед подачею до столу полийте зрази сметаною, посипте ложкою грибів, прикрасьте листочками петрушки.
9-10 штук
Пиріжки з гарбузом Курячі крильця в маринаді