Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Морський окунь запечений

20 июня 376 4

Легка та корисна рибна страва


Морський окунь запечений

Вам знадобиться:


Морський окунь запечений. Інгредієнти
  • 3 філе морського окуня
  • 2 стебла цибулі-порею (верхнє зелене листя відріжте)
  • декілька смужок солодкого перцю
  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Для соусу:

  • 300 г сухого червоного вина
  • 4 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • по щіпці сухого анісу, меленої кориці, гвоздики і чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. У каструлю налийте вино, додайте цукор, прянощі та 1/2 ч. ложки солі. Доведіть суміш до кипіння. Продовжуйте варити, доки не залишиться чверть початкового об’єму. Зніміть з вогню.
    Готовимо соусСоус для окуня
  2. Додайте 2 ст. ложки вершкового масла і розмішайте. Соус готовий.
    Додаємо масло до соусуПриготування морського окуня запеченого. Етап 2'
  3. Цибулю-порей вимийте і наріжте кільцями.
    Цибуля порей
  4. Розігрійте у сковороді 2 ст. ложки вершкового масла, додайте цибулю-порей, перець та сіль. Обсмажуйте 5 хвилин, потім зніміть з вогню.
    Приготування морського окуня запеченого. Етап 4
  5. Філе помийте, обсушіть та покладіть на робочу поверхню шкірою догори.
  6. Гострим ножем зробіть надрізи на шкірі у вигляді ромбів. Обов'язково надріжте шкіру не тільки посередині, але й по краях філе, щоб риба не згорнулася при запіканні.
    Приготування морського окуня запеченого. Етап 6
  7. Розігрійте духовку до 200°С.
  8. Деко змастіть маслом, викладіть рибу, полийте розтопленим вершковим маслом, приправте сіллю, перцем та поставте в духовку на 20 хвилин.
    Приготування морського окуня запеченого. Етап 8
  9. Викладіть на тарілку цибулю-порей, на цибулю покладіть запечене філе окуня, полийте приготованим соусом, та прикрасьте шматочками злегка підсмаженого солодкого перцю. Тут можливі варіанти: можна покласти на рибу шматочки помідора, зелену цибулю та таке інше.
3 порції
Млинці класичні Котлети з індички фаршировані