Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Грибні котлети

20 июня 909 44

Духмяні, ніжні котлетки в хрусткій скориночці

Грибні котлети

Вам знадобиться:


Грибні котлети. Інгредієнти
  • 650 г свіжих печериць або білих грибів
  • 1 цибулина
  • 2 яєчних жовтки
  • 3/4 склянки молока
  • шматок вчорашнього батона завтовшки близько 4 см
  • 1 невеликий зубчик часнику (за бажанням)
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • панірувальні сухарі
  • олія для обсмажування

Грибні котлети. Інгредієнти

Для соусу:

  • 200 г сметани
  • 1/2 склянки (100 мл) овочевого або м'ясного бульйону
  • 1 ст. ложка без верху борошна
  • 30 г вершкового масла
  • перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Зріжте з батона скориночки і замочіть м'якоть в молоці.
    Приготування грибних котлет. Етап 1
  2. Цибулину дрібно наріжте і обсмажте в олії до золотавого кольору.
    Приготування грибних котлет. Етап 2Приготування грибних котлет. Етап 2'
  3. Гриби очистіть, помийте і наріжте невеликими шматочками.
    Приготування грибних котлет. Етап 3
  4. Покладіть половину нарізаних грибів в добре розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Періодично помішуючи, смажте гриби, поки грибний сік не випарується майже до кінця. Трохи посоліть, уменшіть вогонь і смажте до повного випаровування рідині, але не засмажуйте до хрускоту. Повторіть процедуру з другою половиною грибів.
    Приготування грибних котлет. Етап 4
  5. Добре відіжміть замочений хліб.
    Приготування грибних котлет. Етап 5
  6. Пропустіть смажені гриби, цибулю і віджатий хліб через м'ясорубку. Поперчіть, посоліть фарш, додайте роздавлений часник.
  7. Додайте у фарш два жовтки, гарненько вимісіть та поставте на холод на 30 хвилин.
    Приготування грибних котлет. Етап 7
  8. Зліпіть з фаршу невеликі котлетки, обваляйте їх в панірувальних сухарях.
    Приготування грибних котлет. Етап 8
  9. Смажте котлети на олії на середньому вогні.
    Приготування грибних котлет. Етап 9
  10. Для соусу обсмажте 1 ст. ложку борошна в 1 ст. ложці вершкового масла. Охолодіть.
    Приготування грибних котлет. Етап 10
  11. Невеликими порціями, ретельно розмішуючи, спочатку додайте гарячий бульйон, а потім сметану.
    Приготування грибних котлет. Етап 11
  12. Помішуючи, варіть соус на повільному вогні хвилин 5-7. Посоліть і поперчіть. Зніміть з вогню і злегка охолодіть.
  13. Подавайте котлети з відварною або смаженою картоплею і сметанним соусом.
8-10 штук
Курячий штрудель з цитрусовим соусом Млинці з пікантною сирною начинкою