Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Вареники з картоплею

20 июня 2068 1162

Вареники з картопляною начинкою і таким ніжним тістом - поза конкуренцією

Вареники з картоплею

Для тіста вам знадобиться:


Вареники з картоплею. Інгредієнти
  • 3 склянки (450 г) борошна
  • 3 ст. ложки сметани
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1/2 ч. ложки соди
  • біля 100 мл (1/2 склянки) води кімнатної температури

Для начинки:

  • 5-6 невеликих картоплин (500 г)
  • 2 цибулини
  • 70-100 г вершкового масла
  • мелений перець
  • сіль

Примітка: Сметану можна замінити практично будь-яким кисломолочним продуктом, але вареники з тіста на сметані виходять найніжнішими.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистіть, наріжте крупно і зваріть в підсоленій воді. Воду злийте, покладіть в каструлю половину вершкового масла і зробіть пюре.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 1
  2. Лук дрібно наріжте і обсмажте на олії до красивого рум'яного кольору.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 2Приготування вареників з картоплею. Етап 2'
  3. Просійте борошно в миску і перемішайте її з сіллю.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 3Приготування вареників з картоплею. Етап 3'
  4. Соду додайте в сметану і гарненько перемішайте.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 4
  5. Сметану з содою додайте в борошно, перемішайте і, постійно помішуючи і підливаючи воду, замісіть тісто середньої густини.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 5Приготування вареників з картоплею. Етап 5'
  6. Гарненько вимісіть тісто і заверніть його хвилин на 15-20 в плівку або кульок, щоб тісто трохи вистоялося і не обвітрилося.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 6Приготування вареників з картоплею. Етап 6'
  7. Картопляне пюре поперчіть, додайте в нього половину смаженої цибулі і добре все перемішайте.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 7
  8. Від готового тіста відріжте приблизно чверть, скачайте з цього шматка ковбаску завтовшки близько 3 см, яку наріжте на шматочки завтовшки біля 1,3 см. Решту тіста тримайте в плівці.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 8
  9. Розкачайте шматочки тіста в нетовсті кружечки. Заготовки з тіста тримайте під серветкою, щоб вони не пересихали.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 9
  10. На середину кружечка покладіть неповну чайну ложечку начинки.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 10
  11. Краї вареника ретельно заліпіть. При бажанні можна прикрасити край вареника «кіскою».
    Приготування вареників з картоплею. Етап 11Приготування вареників з картоплею. Етап 11'
  12. Вареники опустіть в киплячу підсолену воду, злегка перемішайте, щоб вони не прилипнули до дна, і варіть 2-3 хвилини після спливання.
    Приготування вареників з картоплею. Етап 12
  13. Зварені вареники виймайте шумівкою і кладіть в миску з вершковим маслом, що залишилося. Посипте вареники смаженою цибулею, що залишилася, а при бажанні і шкварками з сала. Можна їсти вареники і зі сметаною.

біля 50 невеликих вареників

Молода капуста в сухарях Плов зі свининою