Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Плов зі свининою

20 июня 2599 328

Неможливо зупинитися, доки весь не скінчиться

Плов зі свининою

Для плову вам знадобиться:


Плов зі свининою. Інгредієнти
  • 1/2 кг м’якоті свинини
  • 3 яловичих реберця
  • 1/2 кг рису
  • 1/2 кг моркви
  • 2 цибулини
  • 1 головка часнику
  • 1-2 маленьких або 1 крупний гострий стручковий перець
  • біля склянки олії
  • 1/2 ч. ложки зіри
  • барбарис
  • сіль за смаком

Примітка: Смак і зовнішній вигляд плову сильно залежать від якості рису. Дуже добре плов виходить з рисом «басматі».

Спосіб приготування:

  1. Поставте казан на вогонь і як слід його нагрійте. Налийте в казан 150-200 г олії. Плов можна приготувати і у великій сковороді з товстим дном, але чавунний або товстий алюмінієвий казан набагато кращий.
  2. Коли олія як слід розігріється, опустіть в казан реберця. Обсмажте їх на середньому вогні хвилин 7-8.
    Приготування плову зі свининою. Етап 2
  3. Вийміть реберця з казана і опустіть в нього нарізану кружальцями цибулю. Обсмажуйте цибулю до золотавого кольору.
    Обсмажуємо цибулю
  4. Поріжте м’ясо на невеликі шматочки і покладіть їх в казан. Обсмажуйте м’ясо, перемішуючи його з цибулею.
    Обсмажуємо м'ясо
  5. Коли м’ясо покриється рум’яною скориночкою, додайте моркву, нарізану тонкою соломкою і, обережно перемішавши, обсмажуйте хвилин 10.
    Додаємо моркву
  6. Додайте 1/2 чайної ложки зіри та головку часнику, якщо він старий. Якщо часник молодий, його краще класти перед рисом. Покладіть також стручковий перець і обсмажені реберця, влийте в казан окріп так, щоб вміст казана був злегка покритий водою. Посоліть і варіть цей зірвак на невеликому вогні хвилин сорок.
    Рецепт плову зі свининою. Етап 6Зірвак
  7. Вийміть із зірвака реберця (їх можна з’їсти окремо) і покладіть в нього барбарис.
    Приготування плову зі свининою. Етап 7
  8. Злийте воду із заздалегідь замоченого рису і акуратно додайте його в казан. Знову влийте підсолений окріп, покривши вміст казана водою. Варіть на невеликому вогні.
    Додаємо рис
  9. Коли вода зникне з поверхні рису, закрийте казан кришкою і варіть до готовності рису. Якщо води залишається зовсім мало, а рис ще твердий, долийте трохи окропу.
  10. Коли рис звариться, вимкніть вогонь і дайте плову постояти під кришкою хвилин 20.
  11. Перед подачею до столу дістаньте з казана стручковий перець і часник і акуратно, щоб не перетворити рис на кашу, перемішайте плов.
Вареники з картоплею Фаршировані кабачки