Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Фаршировані кабачки

20 июня 657 10

Смакують і як закуска, і як основна страва


Фаршировані кабачки

Вам знадобиться:


Фаршировані кабачки. Інгредієнти
  • 1 кг молодих кабачків
  • 100 г рису
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 5 ст. ложок олії
  • 100 мл (1/2 склянки) овочевого або грибного бульйону
  • 1 ч. ложка куркуми (за бажанням)
  • трохи зеленої цибулі
  • чорний мелений перець
  • сіль

Примітка: Кабачки вибирайте з тонкою, ніжною шкіркою.

Спосіб приготування:

  1. Вимийте кабачки і обсушіть.
  2. Наріжте шматочками завдовжки близько 5 см.
  3. Чайною ложкою вийміть серцевину з насінням, щоб залишилося денце товщиною приблизно 1 см.
    Приготування фаршированих кабачків. Етап 3
  4. Промийте рис, викладіть в каструлю, залийте водою (приблизно 1,5 літра), посоліть, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 15-20 хвилин. Стежте, щоб рис не розварився, але і не залишився сирим.
  5. Відкиньте зварений рис на друшляк і промийте.
  6. Розігрійте на сковороді 1 ст. ложку олії, кабачки посоліть і поставте їх вверх дном, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин на маленькому вогні. Потім переверніть кабачки на денця і тушкуйте ще хвилин 10.
    Приготування фаршированих кабачків. Етап 6
  7. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  8. Зелену цибулю помийте і наріжте невеликими шматочками.
  9. Вимийте гриби і дрібно їх наріжте.
    Приготування фаршированих кабачків. Етап 9
  10. Підрум'яньте нарізану ріпчасту цибулю на 2 ст. ложках олії, додайте гриби і обсмажте.
    Приготування фаршированих кабачків. Етап 10
  11. Додайте в рис куркуму, гриби із смаженою цибулею, зелену цибулю і перемішайте. Посоліть і поперчіть.
    Приготування фаршированих кабачків. Етап 11Приготування фаршированих кабачків. Етап 11'
  12. Нагрійте духовку до 180°С.
  13. Наповніть кабачки грибним фаршем. У кожну «чашку» налийте столову ложку бульйону.
  14. Викладіть у форму для запікання, збризніть олією і запікайте 20 хвилин.
    Приготування фаршированих кабачків. Етап 14
Плов зі свининою Перець, фарширований баклажанами