Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Перець, фарширований баклажанами

20 июня 533 19

Не обов'язково бути вегетаріанцем, щоб високо оцінити цю страву

Вам знадобиться:


Перець, фарширований баклажанами. Інгредієнти
  • 9 штук болгарського перцю середнього розміру
  • 4 баклажани загальною вагою біля 1 кг
  • 4-5 середніх помідорів (600-700 г)
  • 2 морквини
  • 2 цибулини
  • 500-600 мл відварного розсипчастого рису
  • 3 зубчики часнику
  • 4-5 ст. ложок сметани
  • пучок зелени
  • мелений перець
  • олія для обсмажування
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Вимиті баклажани проколіть ножем в декількох місцях, щоб при приготуванні з них витік гіркий сік. Потім спечіть їх в духовці до м'якості, періодично повертаючи.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 1
  2. З печених баклажанів ложкою виберіть м'якоть, наріжте її невеликими кубиками.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 2Приготування фаршированого перцю. Етап 2'
  3. Цибулини дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 3
  4. Очищені морквини натріть на тертці, додайте в сковороду до цибулі. Трохи посоліть, підлийте пару ложок води і тушкуйте біля 5 хвилин.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 4Приготування фаршированого перцю. Етап 4'
  5. Помідори помийте, розріжте навпіл і натріть на тертці м'якоть. Шкірки викиньте.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 5
  6. Отриману помідорну масу додайте в сковороду, тушкуйте заправку до готовності. Морква повинна стати м'якою, а помідори повністю розпуститися.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 6Приготування фаршированого перцю. Етап 6'
  7. Для приготування фаршу змішайте баклажани з рисом, додайте 4-5 ст. ложок томатної заправки.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 7Приготування фаршированого перцю. Етап 7'
  8. Дрібно нарізану зелень додайте у фарш, посоліть і поперчіть на смак. Видушіть у фарш 2 зубчики часнику, ретельно перемішайте.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 8
  9. У помитих перців акуратно виріжте плодоніжки ножем або просто втисніть їх всередину перцю пальцем, а потім витягніть за хвостик. Насіння витрусіть. Старайтеся, щоб отвір був якомога меншим, тоді начинка не вивалюватиметься назовні.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 9Приготування фаршированого перцю. Етап 9'
  10. Начиніть перці фаршем, складіть в каструлю або сотейник, вилийте туди томатну заправку, що залишилася.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 10Приготування фаршированого перцю. Етап 10'
  11. Долийте в каструлю воду, щоб вона майже покрила перці. Посоліть воду і тушкуйте на середньому вогні біля 20 хвилин. Верхні перці переверніть один раз, щоб вони рівномірно готувалися.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 11
  12. Додайте в каструлю 4-5 ст. ложок сметани і роздавлений зубчик часнику, що залишився. Тушкуйте, поки перець легко не проколюватиметься ножем, але не переварюйте.
    Приготування фаршированого перцю. Етап 12
  13. Подавайте до столу разом з підливкою, в якій перці тушкувалися.
9 штук
Фаршировані кабачки Сьомга з яблучним соусом