Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Сьомга з яблучним соусом

20 июня 223 9

Ніжний соус з кислинкою підкреслює смак риби


Сьомга з яблучним соусом

Вам знадобиться:

  • 400-500 г філе сьомги або фореліСьомга з яблучним соусом. Інгредієнти
  • 3 ст. ложки лимонного соку
  • 6 ст. ложок оливкової олії
  • сіль

Для соусу:

  • 1 середня цибулина (60 г)
  • 2 невеликих яблука (100 г)
  • 2 ст. ложки лимонного соку (20 г)
  • 100 г сметани
  • 40 г вершкового масла
  • 1 ч. ложка цукру (за бажанням)
  • карі мелений (на смак)
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Сьомгу очистіть від шкіри і кісток, наріжте на скибочки завтовшки близько 1,5 см.
  2. Покладіть шматочки риби в миску, щедро полийте їх лимонним соком і оливковою олією. Посоліть, і як слід обваляйте рибу в цьому маринаді. Залиште маринуватися в прохолодному місці близько 30 хвилин.
    Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 2Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 2'
  3. Поки риба маринується, приготуйте соус. Цибулю наріжте дуже дрібно і обсмажте її на вершковому маслі до м'якості. Додайте щіпку соли до цибулі, тоді вона не зарум'яниться, що і потрібно в цьому рецепті.
    Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 3Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 3'
  4. Очищені яблука натріть на тертці, додайте до цибулі.
    Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 4Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 4'
  5. Потушкуйте соус трохи, поки яблука не стануть м'якими, потім додайте до двох ст. ложок лимонного соку. Додавайте сік порціями, щоб не перестаратися. Через 5 хвилин додайте сметану, карі, цукор, посоліть на смак і тушкуйте на найменшому вогні, поки яблука абсолютно не розпустяться. Соус готовий.
    Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 5Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 5'
  6. Сьомгу обсмажте до готовності на оливковій олії на сковороді або без масла на грилі. Можна її запекти у фользі, поливши маринадом, в якому вона маринувалася. Головне - не перетримати рибу на вогні і зняти її, як тільки вона проготується всередині.
    Приготування сьомги з яблучним соусом. Етап 6
  7. Подавайте сьомгу з соусом, відвареним рисом або картопляним гарніром, прикрасьте страву свіжій зеленню.
2-4 порції
Перець, фарширований баклажанами Сирники фаршировані