Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Теляча грудинка фарширована

20 июня 385 3

Начинка вбирає м'ясні соки і збагачує грудинку своїми ароматами


Теляча грудинка фарширована

Вам знадобиться:Теляча грудинка фарширована. Інгредієнти

  • 1-1,5 кг телячої грудинки (вага без кісток)
  • 2-3 морквини (всього біля 200 г)
  • 2 цибулини
  • 1 пучок петрушки
  • 2 яйця
  • 125 мл вершків або молока
  • біля 4 ст. ложок олії
  • 2 ст. ложки хересу або іншого сухого білого вина
  • 300-500 г телячих кісток (можна зрізати з грудинки)
  • мелений перець і мускатний горіх
  • 1 корінець петрушки
  • 1/4 невеликого кореня селери
  • 1 ст. ложка борошна для соусу
Примітка: Для цієї страви вибирайте найніжнішу частину грудинки, причому вона не повинна бути розрубаною на шматки. Замість грудинки можна також використовувати відбивну або філейну частину. Так само можна фарширувати будь-яке м'ясо – свинину, індичатину або курятину.

Спосіб приготування:

  1. Довгим ножем поступово проріжте в м'ясі глибоку «кишеню». Робіть це обережно, щоб не продірявити стінки.
    Прорізаємо «кишеню»Теляча грудинка прорізана
  2. Одну цибулину дрібно наріжте, обсмажте в олії до золотистого кольору.
    Ріжемо цибулю
  3. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі, тушкуйте до м'якості.
    Натираємо морквуОбсмажуємо моркву з цибулею
  4. Наріжте хліб кубиками розміром 1,5×1,5 см.
    Ріжемо хліб
  5. Яйця збийте з молоком або вершками, посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх.
    Збиваємо яйця з молоком
  6. Покладіть в яєчну суміш нарізані булочки і моркву з луком.
    Додаємо хлібДодаємо моркву з цибулею
  7. Додайте дрібно нарізану петрушку. Залежно від кількості петрушки смак блюда міняється, тому не перестарайтеся. Обережно все перемішайте, щоб хлібні кубики зберегли форму.
    Додаємо петрушкуГотова начинка
  8. Дайте начинці небагато постояти, щоб хліб повністю намокнув.
  9. Начиніть м'ясо підготовленим фаршем. Не набивайте кишеню дуже щільно, щоб начинка, що розширюється при приготуванні, не прорвала м'ясо. Відкриту частину зашийте ниткою.
    Фаршируємо грудинку
  10. Обсмажте начинену грудинку на олії або топленому маслі з обох боків до утворення рум'яної скориночки.
    Обсмажена теляча грудинка
  11. Перекладіть грудинку в сотейник, гусятницю або казанчик, додайте очищену другу цибулину, корінь петрушки і селери і телячі кістки.
  12. Залийте вміст посудини водою, так щоб м'ясо було майже покрите. Додайте вино.
    Додаємо воду та вино
  13. Поставте в розігріту до 200С духовку приблизно на 90 хвилин. Періодично поливайте грудинку рідиною, в якій вона тушкується. Приблизно через 45 хвилин переверніть грудинку на іншу бік і тушкуйте далі.
    Готова теляча грудинка фарширована
  14. Для приготування соусу вийміть з бульйону грудинку, м'ясо і овочі. Залиште м'ясні пластівці, які утворилися в процесі приготування. Вони містять дуже багато м'ясного білка і додадуть соусу густину і смак. Бульйон з пластівцями протріть через сито.
    Протираємо соус
  15. Обсмажте 1 ст. ложку борошна на сухій сковорідці до кремового кольору.
  16. Поступово вливайте в сковорідку з борошном протертий бульйон, постійно розтираючи суміш, щоб не утворювалися грудочки. Помішуючи, доведіть суміш до бажаної густини.
    Загущуємо соус борошном
  17. Наріжте грудинку на скиби гострим ножем. Подавайте з соусом і овочами.
Примітка: Цю страву можна Їсти і гарячою, і холодною, причому в холодному вигляді вона навіть смачніше, ніж в гарячому.
Філе качки з соусом з хрону Деруни