Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Деруни

20 июня 12443 663

Засмажені до золотавої скориночки картопляні оладки підкорять всіх

Деруни

Вам знадобиться:


Деруни. Інгредієнти
  • 1 кг картоплі
  • 2 яйця
  • 1 крупна цибулина
  • 2 повних ст. ложки борошна
  • 1 зубчик часнику (за бажанням)
  • олія для смаження
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і цибулину очистіть і натріть на дрібній тертці. Тріть картоплю і цибулю поперемінно, періодично перемішуючи отриману масу. Цибульний сік не дасть картоплі швидко потемніти. При бажанні можна додати роздавлений часник.
    Тремо картоплюТремо цибулю
  2. Додайте яйця і борошно і добре перемішайте масу.
    Додаємо яйцяДодаємо борошно
  3. Посоліть і поперчіть тісто на смак. Добре перемішайте.
  4. Розігрійте в сковороді 2-3 ст. ложки олії. Ложкою набирайте картопляну масу, викладайте на сковороду круглі оладки. Перевертайте оладки, коли нижня сторона добре підрум'яниться.
    Смажимо деруни
  5. Подавайте деруни теплими, зі сметаною або овочевим асорті.

Примітка: Такі деруни виходять хрусткими. Любителі ж м'яких дерунів можуть скласти деруни у форму для запікання, густо перемазуючи їх сметаною, і запекти в духовці біля 20 хвилин.

20 - 24 штуки
Теляча грудинка фарширована Рагу з копченими ковбасками