Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Картопляні зрази з рибою

20 июня 269 29

Цю виключно смачну страву можна їсти і гарячою, і холодною

Картопляні зрази з рибою

Вам знадобиться:


Картопляні зрази з рибою. Інгредієнти
  • 5-6 картоплин
  • близько 400 г філе сазана, білого амура або коропа
  • 1 невелика цибулина
  • 1 яйце
  • 30-50 г вершкового масла (за бажанням)
  • 3 ст. ложки з гіркою борошна
  • сік 1/2 лимона
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст. ложки сметани (за бажанням)
  • мелений чорний перець
  • сіль
  • борошно для підсипки
  • олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Зніміть шкіру з філе риби, потім зробіть декілька глибоких надрізів в товстій частині шматка філе, з внутрішньої сторони.
    Надрізаємо рибу
  2. Щедро посоліть рибу з обох боків, полийте лимонним соком і поставте в холодильник хвилин на 30.
    Приправляємо рибу
  3. Поки риба маринується, відваріть картоплю в мундирі, облийте холодною водою, очистіть і ще теплою пропустіть через м'ясорубку.
  4. Розімніть картопляне пюре з розм'якшеним вершковим маслом, посоліть і поперчіть на смак.
    Додаємо масло
  5. Додайте до пюре яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішайте.
    Додаємо яйцеДодаємо борошно
  6. Рибу припустіть в невеликій кількості води на сковорідці, тобто налийте в сковороду води приблизно в півпальця завтовшки, закип'ятіть її і опустіть в неї рибу. На маленькому вогні тушкуйте рибу під кришкою до готовності (близько 10-15 хвилин).
    Припускаємо рибу
  7. Ретельно виберіть з готової риби всі кістки, а м'якоть розберіть виделкою на невеликі шматочки.
  8. Цибулину дрібно порубайте і обсмажте на олії до злегка золотавого кольору.
  9. Додайте пасеровану цибулю до риби, посоліть, поперчіть, додайте роздавлений часник, добре перемішайте.
    Готуємо начинку
  10. Мокрою ложкою наберіть картопляне тісто і викладіть його на гірку борошна, насипану на дошку.
    Набираємо тісто
  11. Мокрою рукою розпластайте тісто в круглий коржик завтовшки близько 0,5 см.
    Робимо коржик
  12. На середину картопляного коржика покладіть десертну ложку начинки, потім акуратно з'єднайте протилежні краї коржика, защипайте.
    Формуємо зразу
  13. Сформуйте довгасту зразу, покладіть на щедро присипану борошном поверхню.
    Сформована зраза
  14. Підготуйте решту зраз таким же чином.
  15. Обсмажте зрази з обох боків на олії до рум'яності.
    Смажимо зрази
  16. Обсмажені зрази змастіть сметаною і запечіть в духовці при 200°С поки сметана не почне рум'янитися.
    Запікаємо зрази
  17. Подавайте зрази з свіжою зеленню.
9 штук
Рагу з копченими ковбасками Равіолі з індичкою і брусничним соусом