Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Морквяні котлети з родзинками і яблуками

20 июня 338 35

Соковиті запашні яблука в солодких морквяних обіймах

Морквяні котлети з родзинками і яблуками

Вам знадобиться:Морквяні котлети з родзинками і яблуками. Інгредієнти

  • 5 крупних морквин (близько 700 г)
  • 2 ст. ложки (40 г) манної крупи
  • 2-3 ст. ложки цукру
  • 1/2 склянки молока
  • 1 яйце
  • 30 г вершкового масла
  • 40 г родзинок
  • 3 яблука
  • 1/2 ч. ложки кориці
  • ваніль на кінчику ножа
  • близько 1 склянки борошна для обкачування
  • олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Родзинки ретельно помийте і запарте кип'ятком на 15-20 хвилин, потім відцідіть і обсушіть серветкою.
  2. Очищені яблука наріжте шматочками середнього розміру, додайте підготовлені родзинки.
    Додаємо родзинки
  3. Стушкуйте яблука з родзинками до невеликої м'якості. При необхідності підлийте пару ложок води. Додайте цукор на смак.
    Тушкуємо яблука
  4. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Можна використовувати і крупну тертку, але тоді в готовій страві більше вгадуватимуться шматочки моркви, а самі котлети можуть виглядати «кошлатими».
    Тремо моркву
  5. Натерту моркву з вершковим маслом і молоком поставте на невеликий вогонь і тушкуйте під кришкою до м'якості (не менше 10 хвилин).
    Додаємо масло та молоко
  6. Зніміть сковороду з вогню і поступово додайте до морквяної маси манну крупу. Висипайте манку на моркву тонким шаром і кожного разу ретельно перемішуйте, щоб не утворилися манні грудки. Знову поставте на вогонь і потушкуйте ще 10 хвилин.
    Додаємо манку
  7. Додайте цукор на смак і охолодіть.
    Додаємо цукор
  8. У морквяну масу, що охолола, додайте яйце, ваніль і корицю і ретельно перемішайте.
    Додаємо яйце
  9. Насипте на обробну дошку борошно. Мокрою ложкою наберіть морквяне тісто, покладіть на борошно, мокрою рукою розпластайте тісто в круглий коржик.
    Набираємо тістоРобимо коржик
  10. На середину коржика покладіть ложку яблучної начинки, акуратно з'єднайте краї і гарненько їх заліпіть.
    Кладемо начинкуЗаліплюємо краї
  11. Сформуйте довгасту котлету, обваляйте в борошні. Таким же чином підготуйте решту морквяних котлет.
    Формуємо котлету
  12. Котлети обсмажте з обох боків на олії на помірному вогні до рум'яного кольору.
    Смажимо котлети
  13. Подавайте морквяні котлети із сметаною або вершками.
8-10 штук
Равіолі з індичкою і брусничним соусом Хачапурі