Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Хачапурі

20 июня 1048 233

Грузинські коржики з сиром чудово замінять хліб або стануть самостійною стравою

Хачапурі

Для тіста вам знадобиться:Хачапурі. Інгредієнти

  • 3 склянки борошна (з них 1 склянка на підсипку)
  • 1 склянка кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч. ложка соли
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1/2 ч. ложки соди (не гасити)
  • 1 ст. ложка соняшникової олії
  • вершкове масло для змащування хачапурі

Для начинки:


Хачапурі. Інгредієнти
  • 300 г сулугуні або твердого сиру
  • 1 яйце
  • 1 крупний зубчик часнику
  • зелень (петрушка, кінза)
Примітка: Оскільки від вибору сиру залежить смак хачапурі, вибирайте сир за вашим смаком. Ідеально підійде сулугуні, що є трохи солоніший, ніж ви любите. Дуже солоний сир краще заздалегідь вимочити. Якщо ж смачного розсільного сиру ви не знайшли, використовуйте твердий.

Спосіб приготування:

  1. Просійте 2 склянки борошна. Склянку борошна, що залишилася, залиште для підсипання.
    Просіюємо борошно
  2. Покладіть в борошно соду і перемішайте.
  3. У кефір додайте яйце, цукор, сіль і соняшникову олію. Добре перемішайте.
    Додаємо яйце до кефіруДодаємо олію до кефіру
  4. Борошно засипте в кефірну суміш і замісіть м'яке тісто. Відкладене борошно потрібно помалу підсипати, поки не вийде дуже м'яке і еластичне тісто, здатне трохи тримати форму. Тугіше тісто простіше в роботі, але чим ніжніше тісто, тим кращий результат. Якщо тісто буде дуже тугим, вийдуть не хачапурі, а кірки, фаршировані сиром.
    Додаємо борошно до кефіруГотове тісто
  5. Накрийте тісто серветкою. Хай постоїть, поки ви робитимете начинку.
  6. Сир натріть на крупній тертці.
    Тремо сир
  7. Часник натріть на дрібній тертці.
  8. Вимийте і наріжте зелень.
  9. У натертий сир покладіть зелень, часник, яйце і перемішайте.
    Додаємо яйце до начинки
  10. З тіста зробіть ковбаску і наріжте її на 10 частин. М'яке тісто липне до рук, тому просто добре обваляйте його в борошні перед обробленням, сформуйте потрібну кількість кульок і розкачуйте їх, добре присипавши борошном.
    Ріжемо тісто
  11. Начинку розділіть теж на 10 частин.
  12. Розкачайте кружок тіста в невеликий коржик.
    Розкачуємо тісто
  13. Покладіть начинку, заліпіть, злегка підтягаючи краї коржика до середини. У вас повинна вийти «торбинка» з начинкою всередині.
    Кладемо начинкуЗакриваємо хачапурі
  14. Переверніть «торбинку» швом вниз, трохи розпластайте рукою і розкачайте. Потім ще раз переверніть і знову розкачайте. Ви отримаєте досить тонкий коржик.
    Розкачуємо хачапурі
  15. Поставте сковороду з товстим дном (наприклад, чавунну) на вогонь.
  16. Покладіть хачапурі на гарячу сковороду і випікайте без масла до золотавого кольору. Для кращого пропікання хачапурі накрийте сковороду кришкою, коли обсмажуєте одну із сторін коржиків.
  17. Зніміть хачапурі з сковороди і рясно змастіть вершковим маслом.
10 штук
Морквяні котлети з родзинками і яблуками Буряк, фарширований рисом та овочами