Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Рагу з яловичини по-болгарськи

20 июня 325 12

Багата залізом, ситна і смачна м’ясна страва

Рагу з яловичини по-болгарськи

Вам знадобиться:


Рагу з яловичини по-болгарськи. Інгредієнти
  • 1 кг м'якоті яловичини
  • 1 склянка (250 мл) червоного сухого вина
  • 2-3 картоплини
  • 250 г стручкової квасолі
  • 1-2 морквини (250-300 г)
  • 2 цибулини
  • 1 ст. ложка борошна без верху
  • 50 г вершкового масла
  • 8 горошин запашного перцю
  • мелений чорний перець
  • лавровий лист
  • олія для обсмажування
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. М'ясо вимийте, приберіть жили і наріжте його на шматочки розміром з волоський горіх.
    Нарізаємо м'ясо
  2. Борошно підсмажте на сухій сковорідці до приємного бежевого кольору.
    Смажимо борошно
  3. Цибулю очистіть, розріжте на четвертинки і наріжте упоперек.
    Нарізаємо цибулю
  4. Розігрійте сковороду, налийте в неї 3 ст. ложки олії, додайте цибулю. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
    Смажимо цибулю
  5. Додайте до цибулі нарізане м'ясо, швидко обсмажте на великому вогні, помішуючи. Потім вогонь убавте, посоліть м'ясо.
    Смажимо м'ясо
  6. Додайте в м'ясо половину вина, покладіть запашний перець, накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні близько 45 хвилин.
    Додаємо вино
  7. Поки тушкується м'ясо, стручкову квасолю помийте, наріжте на шматочки завдовжки близько 3 см, опустіть в киплячу підсолену воду і зваріть майже до готовності. У воду для варки додайте 1/2 ч. ложки соди, щоб квасоля не втратила колір.
  8. Моркву очистіть і відваріть до готовності, але не переваріть.
  9. Очищену картоплю наріжте такими ж шматочками, як і м'ясо і відваріть в підсоленій воді до готовності. Стежте, щоб картопля не розварилася.
  10. У підсмажене борошно, що охололо, поступово додайте біля 1/2 склянки води, постійно розтираючи суміш, щоб не утворилися грудочки.
    Розводимо борошно
  11. Влийте борошняну суміш в сковороду, розмішайте, покладіть лавровий лист і мелений перець. Тушкуйте на малому вогні до загусання соусу.
    Додаємо борошно до м'яса
  12. Додайте в м'ясо вино, що залишилося, потушкуйте ще хвилин 5.
    Додаємо вино
  13. Як тільки картопля звариться, злийте з неї воду, покладіть вершкове масло, квасолю і нарізану шматочками варену моркву. Акуратно, щоб овочі не втратили форму, перемішайте їх з маслом.
    Змішуємо овочіДодаємо квасолю
  14. Додайте овочі до м'яса, потушкуйте разом приблизно 10 хвилин.
    Додаємо овочі до м'яса
  15. Подавайте рагу з зеленню.
3 порції
М'ясний торт Картопляні галушки з куркою та грибами