Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Голубці

20 июня 4703 72

Капустяні конвертики з м'ясним фаршем дають простір для творчості

Вам знадобиться:

  • 1 середній вилок капусти
  • 0,5 кг фаршу (свинина + яловичина)
  • 0,5 склянки рису
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 0,75 склянки сметани
  • 3 ст. ложки томатної пасти або 4-6 стиглих помідорів
  • олія для обсмажування
  • чорний перець
  • паприка
  • подрібнений лавровий лист
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Поставте дві каструлі з водою на вогонь. Одну побільше (3 л) - для капусти, іншу трохи менше (0,5 л) - для рису.
  2. Рис промийте в холодній воді. Засипте рис у киплячу воду і варіть до напівготовності (10-15 хв). Потім відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
  3. Зніміть у капусти верхнє ушкоджене листи (якщо в цьому є необхідність). Ретельно промийте капусту.
  4. Опустіть капусту в киплячу підсолену воду і варіть кілька хвилин.
  5. Дістаньте капусту з каструлі.
  6. Верхні трохи твердуваті листки акуратно надріжте біля основи і зніміть з вилка.
  7. Потім знову опустіть капусту в каструлю. Повторюйте процедуру доти, поки не знімете все капустяне листя.
  8. У відварених листків зріжте м'ясисту частину.
  9. Приготування фаршу. Змішайте фарш з привареним рисом. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
  10. Фарш можна урізноманітнити овочевими добавками. Варіанти:
    1. Додайте до фаршу дрібно нарізану підсмажену ріпчасту цибулю.
    2. Овочевий соус в сезон помідорів. Цибулини почистіть, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в 2 ст. л. олії. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі і тушкуйте до м'якості. Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку, з м'якоті помідорів зробіть в блендері пюре або просто натріть на тертці. Додайте томатне пюре в цибулю з морквою, тушкуйте 5 хвилин.
      Кілька ложок овочевої суміші додайте у фарш. У решту суміші додайте сметану і прибережіть для тушкування голубців.
    3. Овочевий соус не в сезон помідорів. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.
      Налийте на сковороду трохи олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого відтінку. Додайте до цибулі натерту моркву і обсмажте її до м'якості.
      Щоб приготувати томатний соус, змішайте томатну пасту зі сметаною і водою (у пропорції 1:1:1) і доведіть до кипіння.
      Додайте до м'ясного фаршу пару ложок моркви з цибулею і пару ложок томатного соусу. Овочі, що залишилися і томатний соус прибережіть для тушкування.
  11. Столову ложку фаршу покладіть на капустяний лист і поверніть «конвертиком».
  12. У велику товстостінну каструлю покладіть половину цибулі з морквою, потім викладіть голубці. На голубці знову цибулю з морквою.
  13. Залийте голубці томатним соусом, доведіть до кипіння, а потім на маленькому вогні тушкуйте до готовності приблизно 1 годину.
Картопляні галушки з куркою та грибами Морський окунь по-прованськи