Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Морський окунь по-прованськи

20 июня 354 6

Легка риба з запашним середземноморським соусом - чудове поєднання смаків і ароматів

Морський окунь по-прованські

Вам знадобиться:Морський окунь по-прованські. Інгредієнти

  • 2 тушки морського окуня
  • 4-5 стиглих помідорів
  • 1 середня головка цибулі ріпчастої
  • 1/2 болгарського перцю
  • 2 часточки часнику
  • 2-3 пір'їнки зеленої цибулі
  • маленький пучок зелені петрушки
  • 1 ч. ложка суміші сухих прованських травМорський окунь по-прованські. Інгредієнти
  • 1 щіпка кайєнського перцю
  • 1 щіпка цукру (за бажанням)
  • 30 г вершкового масла
  • чорний мелений перець
  • кілька листочків свіжого базиліка
  • оливкова олія для смаження
  • лимонний сік для маринування риби

Спосіб приготування:

  1. Рибу помийте, очистіть від луски і випатрайте.
  2. Гострим ножем зробіть надрізи «сіточкою» на обох сторонах тушок. Намагайтеся робити надрізи однакової глибини, щоб готова риба виглядала привабливо і не прорізайте м'якоть до кістки, щоб готова риба не розвалювалася.
    Робимо надрізи на рибі
  3. Гарненько посоліть рибу зовні і всередині, поперчіть і полийте соком половинки лимона. Залиште маринуватися на 30-60 хвилин.
    Солимо, перчимо рибу і поливаємо лимонним соком
  4. Рибу обваляйте в борошні.
    Паніруємо рибу в борошні
  5. У розігріту сковороду налийте приблизно 4 ст. ложок оливкової олії, розпустіть в ній вершкове масло. Робіть це швидко, щоб вершкове масло не почало горіти.
    Нагріваємо олію з маслом
  6. Обсмажте рибу до напівготовності, до красивої рум'яності.
    Обсмажуємо рибу
  7. Вийміть рибу з сковороди і відкладіть на деякий час.
    Відкладаємо рибу
  8. Для приготування соусу, на помідорах зробіть хрестоподібний надріз, облийте окропом і очистіть від шкурок.
    Надрізуємо помідорОчищаємо помідор
  9. Наріжте помідори кубиками.
    Нарізаємо помідор
  10. Дрібно наріжте часник і цибулину.
    Нарізаємо часникНарізаємо цибулину
  11. Розігрійте в сковороді близько 3 ст. ложок оливкової олії.
  12. Потушкуйте нарізаний часник і цибулю до прозорості, додайте прованські трави.
    Припускаємо часник і цибулю
  13. Додайте в сковороду нарізані помідори. Трохи посоліть і тушкуйте до напівготовності.
    Додаємо помідори
  14. Додайте нарізаний болгарський перець. Потушкуйте 2-3 хвилини, не допускайте повного розм'якшення перцю. Досоліть при необхідності, додайте кайєнський, чорний перець та цукор.
    Додаємо перець та спеції
  15. Дрібно наріжте зелену цибулю, петрушку і базилік, додайте до соусу.
    Нарізаємо зелену цибулюНарізаємо петрушку
  16. Потушкуйте соус близько хвилини, потім викладіть на нього рибу і тушкуйте на невеликому вогні під кришкою до готовності (близько 10 хвилин).
    Викладаємо рибу
  17. Подавайте страву гарячою або холодною.
Голубці Млинці з гарбузом / Гарбузові млинчики