Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Яблучний пиріг з горіхами

20 июня 880 59

Пишне сирне тісто з соковитою начинкою та підсмаженими горіхами

Яблучний пиріг з горіхами

Для яблучного пирога вам знадобиться:


Яблучний пиріг з горіхами. Інгредієнти.
  • 1,250 кг
  • 1,5 кг яблук
  • 50 г ядер волоських горіхів
  • 4 ст. л. кориці
  • 1 яйце
  • 5-6 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть горіхи. Для цього краще всього посипати горіхи 3 ст. ложками цукру на дерев'яній дошці і розкачати їх дерев'яною качалкою. Цукор вбере в себе частину горіхового масла.
    Подрібнюємо горіхи
  2. Помиті яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. Щоб яблука не темніли, збризніть їх лимонним соком або розчином лимонної кислоти.
    Ріжемо яблука
  3. Деко вистеліть папером для випічки або змастіть жиром і посипте мукою.
  4. Тісто розділіть на дві частини, причому одну зробіть трохи більше іншої.
    Ділимо тісто
  5. Більшу частину тіста розкачайте на добре присипаною мукою дошці в прямокутний пласт завтовшки 0,5 см і розміром трохи більшим за деко.
    Розкачуємо тісто
  6. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко.
    Намотуємо тістоПереносимо тісто на деко
  7. Посипте нижній пласт тіста 2 ст. л. кориці.
    Посипаємо тісто корицею
  8. Викладіть на тісто яблука і рівномірно розподіліть їх по пласту.
    Викладаємо яблука
  9. Посипте яблука корицею, що залишилася, і 2-3 ст. л. цукру.
    Посипаємо яблука корицеюЯблучний пиріг. Додаємо цукор
  10. Розкачайте верхній пласт тіста так само, як ніжній. Накрийте ним пиріг, защипайте краї.
    Защипуємо краї пирога
  11. Верх пирога змастіть злегка збитим яйцем, посипте горіхово-цукровою сумішшю.
    Змащуємо пиріг яйцемПосипаємо горіхами
  12. Поколіть верх пирога ножем або виделкою, і випікайте в розігрітій до 180°С духовці 25 –30 хвилин до утворення рум'яної скориночки.
    Яблучний пиріг. Робимо проколиГотовий пиріг
  13. Готовий пиріг накрийте рушником і дайте повністю охолонути. Подавайте нарізаним на шматочки.
Яблука у тісті Листкові пиріжки з червоною цибулею і сиром