Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Коржики з яблуками

20 июня 320 17

Яблука додають горіховим коржикам дивовижну соковитість і аромат

Коржики з яблуками. Рецепт

Для тіста вам знадобиться:


Коржики з яблуками. Інгредієнти
  • 70 -100 г цукру (залежно від бажаної солодкості)
  • 1 пакетик ванільного цукру (або 10 г цукру + ванілін на кінчику ножа)
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • цедра половини апельсина
  • 50 г волоських або лісових горіхів
  • 100 г борошна
  • 1/2 ч. ложки кориці
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста
  • щіпка солі

Для начинки та оздоблення вам знадобиться:


Коржики з яблуками. Інгредієнти
  • 250 мл молока
  • 1 яйце
  • 20 г (1 ст. ложка без гірки) крохмалю
  • 1 пакетик ванільного цукру (або 10 г цукру + ванілін на кінчику ножа)
  • 5 маленьких кисло-солодких яблук
  • невелика жменя очищених від шкаралупи і лушпиння фісташок
  • цукрова пудра для посипання
Примітка: Рецепт розраховано на форму розміром 23x23 см. Для більшої форми відповідно збільшіть кількість продуктів.

Спосіб приготування:

  1. Натріть цедру половини апельсина на дрібній тертці.
    Натираємо цедру
  2. Змішайте цукор, сіль, ванільний цукор, апельсинову цедру і корицю.
    Приготування коржиків з яблуками. Етап 2
  3. Збийте 2 яйця з розтопленим і охолодженим до кімнатної температури вершковим маслом.
    Збиваємо яйця з маслом
  4. Додайте в збиті яйця суміш цукру та цедри. Перемішайте.
    Додаємо суміш цукру та цедри
  5. Додайте подрібнені волоські горіхи, борошно, розпушувач, перемішайте і викладіть рівним шаром в змащену жиром форму.
    Додаємо волоські горіхиПриготування коржиків з яблуками. Етап 5'
  6. Відокремте білок від жовтка. Збийте 3 ст. ложки молока, крохмаль і яєчний жовток.
    Приготування коржиків з яблуками. Етап 6
  7. Всипте в молоко, що залишилося, ванільний цукор, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і, постійно мішаючи, додайте жовтково-крохмальну суміш. Перемішайте, дайте трохи охолонути і додайте збитий білок. Знову перемішайте.
    Приготування коржиків з яблуками. Етап 7Додаємо збитий білок
  8. Рівномірно викладіть отриману масу на тісто.
    Приготування коржиків з яблуками. Етап 8
  9. Яблука очистіть, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Зробіть ножем насічки (не дорізайте яблука до кінця, особливо будьте обережні посередині), і покладіть половинки яблук на масу. Не втоплюйте яблука в тісто, вони опустяться самі в процесі випічки.
    ЯблукаПриготування коржиків з яблуками. Етап 9'
  10. Випікайте близько 50 хвилин при 180°С. Дайте охолонути, посипте цукровою пудрою і подрібненими фісташками. Наріжте на порції з яблуком в центрі кожного шматочка.
9 коржиків
Листкові пиріжки з шинкою та сиром Саварен з апельсиновими цукатами