Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Морквяна запіканка

20 июня 933 107

З медом, варенням або вершками - морквяна запіканка завжди смачна

Морквяна запіканка

Вам знадобиться:


Морквяна запіканка. Інгредієнти
  • 500 г моркви
  • 4 яйця
  • 1 ст. ложки (30 г) вершкового масла
  • 3 ст. ложки цукрового піску
  • 1/2 ч. ложки кориці
  • сіль

Також:

  • 50 мл 36% вершків або 100 мл густої сметани для прикраси
  • вершкове масло для змащування форми

Спосіб приготування:

  1. Моркву вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
    Тремо моркву
  2. Покладіть натерту моркву в каструлю, налийте 100 мл води і тушкуйте на маленькому вогні до м'якості (10-15 хвилин).
    Тушкуємо моркву
  3. Зробіть морквяне пюре за допомогою міксера або протріть моркву через сито.
    Робимо морквяне пюре
  4. Додайте 1 ст. ложку вершкового масла і цукор, злегка підігрійте пюре і зніміть його з вогню.
  5. Відокремте яєчні жовтки від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  6. Жовтки додайте в тепле пюре. Добре вимісіть та охолодіть.
  7. У яєчні білки покладіть щіпку соли і збийте міксером або віночком у міцну піну.
    Збиваємо білки
  8. Змішайте морквяну масу з корицею, а потім додавайте білки невеликими порціями, ретельно перемішуючи пюре з білками рухами зверху до низу.
    Додаємо білки
  9. Нагрійте духовку до 180°С.
  10. Запіканку можна пекти у великій формі або в порційних формах. Форми для запіканки добре змастіть вершковим маслом.
  11. Викладіть морквяну масу у форму і поставте в духовку - порційні форми на 20 хвилин, а велику форму на 30 хвилин.
    Кладемо у форму
  12. Збийте вершки або сметану з 1 ст. ложкою цукру і прикрасьте запіканку, що охолола.

Примітка: Після охолодження запіканка осідає, але це не робить її менш смачною.

4 порції
Морквяний торт Сирний пиріг з фруктами