Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Сирний пиріг з фруктами

20 июня 385 19

Начинку можна зробити ніжнішою або щільнішою, а фрукти вибрати за своїм смаком


Сирний пиріг з фруктами

Для дріжджового тіста вам знадобиться:Сирний пиріг з фруктами. Інгредієнти

  • 250 г борошна
  • 125 г молока
  • 50 г цукру
  • 1 яєчний жовток
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • 15 г свіжих або 1 ч. ложка без верху сухих дріжджів
  • терта цедра половини лимона
  • 1/3 ч. ложки меленого кардамону
  • 1 ст. ложка теплої води

Для начинки:Сирний пиріг з фруктами. Інгредієнти

  • 5-7 яблук, бажано кислих
  • 1 склянка заморожених або консервованих вишень без рідини
  • 200 г однорідного сиру
  • 80-100 г цукру (залежно від бажаної солодкості)
  • 2 яйця
  • 3 ст. ложки (150 г) густої жирної сметани (краще за все домашньої)
  • 2 ст. ложки з середньою гіркою (60 г) крохмалю
  • 1 яєчний білок
  • жменя горіхів (за бажанням)
  • кориця
  • ваніль

Спосіб приготування:

Готуйте дріжджове тісто в захищеному від протягів приміщенні.
  1. Для приготування тіста залийте дріжджі невеликою кількістю теплої води (приблизно 38°С) і дайте їм повністю розчинитися (біля 15 хвилин).
    Додаємо водуРозчинені дріжджі
  2. Підігрійте молоко до температури 60-70°С, розчиніть в нім весь цукор.
  3. Борошно просійте в миску, додайте розчинені дріжджі, перемішайте.
    Просіюємо борошноДодаємо дріжджі
  4. Додайте до борошна жовток, шматочки м'якого масла, цедру лимона і кардамон. Перемішайте. Білок відкладіть для прикрашання.
    Додаємо здобу
  5. Остудіть молоко до температури 38°С і поступово влийте його в миску. Добре перемішайте. Викладіть тісто на добре присипану борошном дошку і вимішуйте його хвилин 10-15 до отримання гладкого еластичного тіста, яке добре відстає від рук і дошки. Тісто повинне бути м'яким.
    Місимо тісто
  6. Накрийте ємність з тістом плівкою, а зверху зав'яжіть рушником. Поставте тісто в тепле місце приблизно на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться удвічі.
  7. Обімніть тісто (помісіть його знову на дошці хвилин п'ять).
  8. Розкачайте тісто в пласт завтовшки близько 0,5 см, щоб він відповідав формі. Намотайте тісто на качалку і перенесіть його на змащену маслом і посипану борошном форму.
    Розкачуємо тістоПереносимо у форму
  9. Акуратно укладіть тісто у форму так, щоб зайве тісто трохи звисало з країв форми (так простіше накладати начинку). Накрийте форму з тістом, щоб воно не висихало.
    Укладене тісто
  10. Для приготування начинки збийте міксером сир, цукор, яйця, сметану і ваніль. Збивайте близько 5 хвилин, поки суміш не стане пишною і на її поверхні не з'являться бульбашки. Потім поступово додайте крохмаль і ретельно все перемішайте. Кількість крохмалю і сметани визначає, наскільки ніжною буде начинка. Якщо ви хочете, щоб внутрішність пирога була більш вологою, додайте трохи більше сметани. Для більш щільної начинки додайте 1 ст. ложку борошна.
    Змішуємо начинкуДодаємо крохмаль
  11. Додайте в сирну масу очищені і нарізані на шматочки яблука, і вишні. Яблука можна заздалегідь обсипати корицею.
    Додаємо яблукаДодаємо вишні
  12. Дно форми з тістом покрийте нетовстим, близько 0,5 см, шаром мелених крекерів (вони вберуть вологу з начинки і не дадуть тісту розкиснути).
    Посипаємо дно крекерами
  13. Викладіть начинку у форму, надлишки тіста приберіть (з них можна зробити пару пиріжків).
    Накладаємо начинкуЗрізаємо тісто
  14. Випікайте пиріг протягом 45-60 хвилин при температурі 160°С. Щоб визначити готовність, стежте за начинкою. При випіканні вона піднімається, починаючи з країв пирога. Коли западина в центрі пирога зникне, це означає, що він почав пропікатися в середині. Хвилин через 15 після цього пиріг має пропектися.
  15. Збийте охолоджений білок, що залишився від приготування тіста, в круту піну, поступово додаючи 1 ст. ложку цукрової пудри або дрібного цукру.
    Збиваємо білок
  16. Вийміть пиріг з духовки, покрийте його верх збитим білком, при бажанні посипте горіхами або цукатами, і знову відправте пиріг до духовки хвилин на 10-15, поки білок не зарум'яниться.
    Накладаємо білокГотовий пиріг
  17. Злегка охолодіть пиріг у формі, потім перенесіть його на дерев'яну поверхню і дайте повністю охолонути. Найбільш смачний такий пиріг, коли він постоїть декілька годин і всі його аромати гарненько перемішаються.
Морквяна запіканка Пиріг з гарбуза з шинкою