Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Фунтовий / Четвертний кекс

20 июня 296 24

Класичний англійський кекс з віковою історією та багатим масляним смаком

Фунтовий / Четвертний кекс

Вам знадобиться:

  • 3 великих яйця (вагою біля 200 г) кімнатної температури
    Фунтовий / Четвертний кекс. Інгредієнти
  • 130 г цукрової пудри
  • 20 г (2 пакетики) ванільного цукру
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 160 г двічі просіяного борошна
  • 40 г просіяного крохмалю
  • 1 десертна ложка прозорого меду
  • 60 г родзинок без кісточок
  • 60 г фруктових цукатів
  • терта цедра 1/2 лимона
  • щіпка соли

А також:

  • 3 ст. ложки білих панірувальних сухарів
  • 1 ст. ложка цукрової пудри для посипання
Примітка: У цьому класичному рецепті не використовуються розпушувачі тіста. Кекс піднімається за рахунок насичення повітрям під час збивання, тому збивання - найголовніша процедура у приготуванні цього кексу.

Спосіб приготування:

  1. Родзинки запарте кип'ятком хвилини на 15, потім злийте воду і обсушіть родзинки паперовим рушником. Цукати наріжте на шматочки розміром з родзинку.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збийте з крохмалем, ванільним цукром і лимонною цедрою у пухку масу.
    Збиваємо масло з крохмалемЗбиваємо масло з крохмалем
  3. Розбийте яйця у велику миску, додайте цукрову пудру, мед, щіпку соли. Злегка збийте міксером.
    Збиваємо яйця з цукром
  4. Поставте миску з яєчною сумішшю на каструлю з киплячою водою. Збивайте суміш міксером на паровій бані, поки не вийде пишна сметаноподібна суміш (це займе близько 10 хвилин).
    Збиваємо яйця з цукром
  5. Зніміть миску з парової бані і продовжуйте збивати суміш на найвищій швидкості, щоб щонайшвидше її охолодити (це займе близько 5 хвилин). Потім перемкніть на меншу швидкість і збивайте ще 10-15 хвилин.
    Охолоджуємо суміш
  6. Введіть 1/3 збитих яєць в збите масло (для цього найзручніше користуватися пласкою лопаткою), потім обережно введіть залишок.
    Змішуємо масло та яйця
  7. Ще раз просійте борошно, щоб якомога краще наситити його повітрям, потім акуратно введіть введіть його у суміш.
    Додаємо борошно
  8. Родзинки і цукати обсипте невеликою кількістю борошна і обережно додайте в тісто.
    Додаємо родзинки та цукати
  9. Форму для кексу змастіть вершковим маслом, обсипте сухарями і викладіть в неї тісто.
    Викладаємо тісто у форму
  10. Випікайте кекс в розігрітій до 160С духовці близько 30 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною зубочисткою.
  11. Готовому кексу дайте постояти у формі хвилин 10, потім вийміть на решітку і остаточно остудіть.
    Охолоджуємо кекс
  12. Перед подачею до столу посипте кекс цукровою пудрою.
Піца з грибами та ковбасою Кулеб'яка з капустою