Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Шварцвальдський торт

20 июня 690 132

Вічна німецька класика

Шварцвальдський торт

Для бісквіта вам знадобиться:

  • 120 г борошнаШварцвальдський торт. Інгредієнти
  • 40 г крохмалю
  • 175 г дрібного цукру
  • 40 г порошку какао
  • 6 яєць
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ч. ложки меленого мигдалю
  • 1/2 ч. ложки кориці
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 щіпка меленої гвоздики

Для сиропу:

  • 130 г водиШварцвальдський торт. Інгредієнти
  • 90 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 2 ст. ложки вишневого лікеру

Для вишневої начинки:

  • 500 мл вишень, консервованих у власному соку
  • 2 ст. ложки крохмалю
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 2 ст. ложки вишневого лікеру

Для крему і прикраси:

  • 700 мл вершків жирністю не меньше 30%
  • 70-100 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 1 пакетик закріплювача для вершків
  • 1 плитка шоколаду або 100 г кулінарного шоколаду
  • близько 20 обсушених консервованих вишень

Спосіб приготування бісквіта:

  1. Відокремте жовтки від білків.
    Відокремлюємо білки від жовтків
  2. Жовтки розітріть з цукром добіла.
    Розтираємо жовтки з цукром
  3. Борошно просійте разом з крохмалем, розпушувачем і какао.
    Просіюємо борошно
  4. Додайте до борошна мелений мигдаль, корицю і гвоздику.
    Додаємо горіхи
  5. Вершкове масло розтопіть і остудіть до кімнатної температури.
  6. Білки збийте з дрібкою солі в круту піну.
    Збиваємо білки
  7. Обережно додайте 3/4 білків до жовтків. Перемішуйте круговими рухами зверху вниз.
    Додаємо білки
  8. Поступово додайте борошно, а потім білки, що залишилися.
    Додаємо борошно
  9. До отриманої маси додайте розтоплене масло, наливаючи його по стінці миски.
    Додаємо масло
  10. Отриману масу вилийте в змащену вершковим маслом і посипану борошном форму.
    Виливаємо тісто у форму
  11. Поставте форму в розігріту до 180С духовку. На перші 15 хвилин можете залишити дверцята духовки трохи відчиненими. Це вирівняє температуру в духовці і бісквіт буде підніматися більш рівномірно. Через 15 хвилин закрийте духовку і випікайте ще 20-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою.
  12. Готовий бісквіт вийміть на дерев'яну поверхню або решітку і остудіть.
  13. Розріжте бісквіт на 3 коржі. Для цього надріжте бісквіт на глибину близько 1 см по наміченій лінії розрізу, в отриманий надріз вкладіть міцну нитку і, притримуючи верх бісквіта, розріжте його ниткою на дві частини. Повторіть процедуру з більш товстою частиною бісквіта.
    Розрізаємо бісквіт

Спосіб приготування сиропу для просочення:

  1. Додайте у воду цукор і варіть сироп на середньому вогні 5 хвилин після закипання.
  2. У сироп, що охолов, додайте лікер, перемішайте.

Спосіб приготування начинки:

  1. Вишні відкиньте на сито і зберіть 160 мл вишневого соку.
  2. Крохмаль розведіть в 3 ст. ложках вишневого соку.
    Розводимо крохмаль
  3. Вишневий сік, що залишився, доведіть до кипіння разом з лимонним соком.
    Кип'ятимо вишневий сік
  4. Додайте розведений крохмаль, постійно мішаючи, і варіть суміш 1 хвилину.
    Додаємо крохмаль
  5. Додайте у вишневий кисіль вишні, перемішайте, зніміть з вогню, додайте лікер і остудіть.
    Додаємо вишні та лікер

Для приготування крему:

  1. Вершки збийте, поступово додаючи цукор і закріплювач. Замість закріплювача можна використовувати 1 десертну ложку крохмалю, змішаного з 1 десертною ложкою цукрової пудри.
    Збиваємо вершки

Для складання торта:

  1. Покладіть нижній корж на блюдо, просочіть його сиропом.
    Просочуємо корж
  2. Змастіть корж тонким шаром крему. Наповніть кулінарний мішок кремом (або використовуйте молочний кульок зі зрізаним кінцем) і нанесіть на корж три концентричні кола з крему.
    Змащуємо кремомНакладаємо крем
  3. Між кремовими колами покладіть вишневу начинку.
    Накладаємо начинкуНакладаємо начинку
  4. Накрийте другим коржем. Просочіть його сиропом, як і нижній, потім покладіть на нього шар крему товщиною близько 0,5 см.
    Накриваємо другим коржемЗмащуємо другий корж
  5. Верхній корж просочіть сиропом із зрізаною, нижньої сторони, потім накрийте їм торт.
  6. Покрийте верх і боки торта кремом. Залиште трохи крему для прикраси.
  7. Густо обсипте торт натертим шоколадом, прикрасьте трояндочками з крему, обсушеними вишнями та стружкою з шоколаду.
    Прикрашаємо торт
  8. Помістіть торт на холод на 12 годин.
Кошики з сиром та фруктами Медовий торт