Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Суп-пюре з помідорів

20 июня 408 8

Апетитне поєднання помідорів та м'яса

Суп-пюре з помидорів

Вам знадобиться:


Рецепт супу-пюре з помідорів. Інгредієнти
  • 4 великих стиглих м'ясистих помідори
  • 200 г сирих м'ясних ковбасок (краще за все курячих )
  • 2 ст. л. перлової крупи
  • 1 корінь петрушки із зеленню
  • 1 пучок кропу
  • 1 невелика морква
  • 1 цибулина середнього розміру
  • 4 зерна чорного перцю
  • 1 повна столова ложка пшеничного борошна
  • 1/2 склянки сметани
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1/2 ч. л. цукру (за бажанням)
  • сіль
  • рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Замочіть перлову крупу в теплій воді години на 2 – 3. Після цього воду злийте, промийте крупу, залийте свіжій водою і варіть до готовності на малому вогні.
  2. Скип'ятіть 2 літри води, посоліть до смаку і зваріть в ній овочевий бульйон з петрушки, морквини, цибулі і кропу. Зелень петрушки і кропу зв'яжіть в пучок перед тим, як варити. Бульйон повинен варитися приблизно 15 хвилин.
    Овочевий бульйон
  3. Ковбаски відваріть майже до готовності, наріжте кружечками і обсмажте в 1 ст. л. рослинної олії.
    Обсмажуємо ковбаски
  4. Помідори розріжте навпіл упоперек часточок з насінням. Витрусіть з кожної половинки помідора сік і насіння, злегка вичавлюючи помідор і злегка постукуючи ним об краї посуду. Сік і насіння помідорів вам не знадобляться.
    Приготування супу-пюре з помідорів. Етап 4
  5. Натріть м'якоть помідорів на тертці так, щоб в масу, що вийшла, не потрапили шкірки.
    Натираємо помідор
  6. Отримане томатне пюре тушкуйте в сковороді або сотейнику поки не википить зайва рідина (близько 10 хвилин).
  7. Візьміть 1/2 склянки охолодженого овочевого бульйону, змішайте його з повною ст. л. борошна, обсмаженого в 1 ст. л. вершкового масла, процідіть суміш.
    Приготування супу-пюре з помідорів. Етап 7
  8. Борошняну суміш влийте, помішуючи, в томатне пюре. Тушкуйте близько 3 хвилин до загусання.
    Додаємо борошняну суміш
  9. Томатне пюре перекладіть в каструлю, розітріть міксером до однорідної маси, поставте на вогонь і влийте, помішуючи, борошняну суміш. Варіть до загусання.
    Приготування супу-пюре з помідорів. Етап 9
  10. Додайте склянку овочевого бульйону, зварену перлову крупу і обсмажені ковбаски. Варіть ще 5 хвилин на невеликому вогні. Можна додати 1/2 ч. ложечки цукру.
  11. Додайте стільки овочевого бульйону, щоб у вас вийшло приблизно 1,5 л супу. До супу, температура якого має бути біля 50°С, покладіть 1/2 склянки сметани і, помішуючи, доведіть на найменшому вогні до найгарячішого стану (біля 70°С), але не кип'ятіть, щоб сметана не згорнулася.
  12. Додайте дрібно нарізаний кріп.
  13. Розлийте по тарілках і прикрасьте петрушкою.
4 порції
Медовий торт Суп з зеленого горошку з м'ятою