Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Пісний борщ з квасолею та грибами

20 июня 662 50

Коментарі до цієї страви, мабуть, зайві

Пісний борщ з квасолею та грибами

Для приготування борщу вам знадобиться:


Пісний борщ з квасолею та грибами. Інгредієнти
  • 3 ст. ложки квасолі
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 300 г капусти (1/4 середнього качана)
  • 3-4 невеликі картоплини (біля 400 г)
  • 1 невеликий буряк
  • 1 болгарський перець
  • 200 г печериць
  • 4-5 помідорів
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • свіжа зелень
  • олія для обсмажування
  • 3 лаврових листа
  • 4-5 горошини духмяного перцю

Спосіб приготування:

  1. Замочіть квасолю в 1 склянці води на декілька годин або на ніч. Потім воду злийте, залийте квасолю 3 літрами свіжої води, і варіть до напівготовності. Посоліть.
  2. Дрібно наріжте цибулю і підсмажте її до золотавого кольору. Додайте до цибулі натерту на крупній тертці або нарізану дрібною соломкою моркву і пасеруйте ще 2-3 хвилини, потім перекладіть цибулю з морквою в каструлю. Додайте духмяний перець.
    ЦибуляМорква
  3. Наріжте картоплю кубиками і покладіть в каструлю до квасолі. Варіть близько 5 хвилин.
    Нарізаємо картоплю
  4. Нашаткуйте капусту і наріжте болгарський перець кубиками. Додайте в каструлю.
    КапустаБолгарський перець
  5. Натріть на крупній тертці або наріжте дрібною соломкою буряк, злегка обсмажте в 1 ст. л. олії. Коли буряк перестане бути жорстким, влийте 1/2 ст. ложку оцту (краще винного або яблучного), перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин на невеликому вогні, а потім перекладіть в каструлю.
    Тушкуємо буряк
  6. Покладіть в каструлю лавровий лист.
  7. Наріжте гриби часточками і обсмажте в олії на сковорідці декілька хвилин, періодично помішуючи. Коли вся рідина википить, додайте гриби в каструлю з борщем. Варіть ще 5 хвилин.
    Нарізаємо грибиПриготування пісного борщу з квасолею та грибами. Етап 7'
  8. Обшпарте помідори окропом, зніміть шкірки і натріть на терці. Приправте меленим перцем, перемішайте і покладіть в каструлю. Варіть 4-5 хвилин.
  9. Додайте у борщ часник і зелень. Через 2 хвилини вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте настоятися хвилин 20.
Гороховий суп з сухариками Солянка м'ясна