Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Гороховий суп з копченою грудинкою

20 июня 171 27

Сало та грудинка надають гороховому супу особливого аромату та смаку

Гороховий суп с копченою грудинкою

Для горохового супу вам знадобиться:

  • 1 стакан сухого лущеного гороху
  • 100 г сала
  • 240 г копченої грудинки
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 невеликих картоплини
  • 8 скибочок черствого хліба
  • 8 горошин чорного перцю
  • 4 горошини запашного перцю
  • 1/2 ч. л. порошку карі
  • свіжа зелень кропу і петрушки

Спосіб приготування:

  1. Горох переберіть, ретельно промийте і замочіть в 2 літрах води на ніч.
    Замочуємо горох
  2. Наступного дня помістіть набряклий горох в каструлю, долийте водою до загального об'єму 3 літри і варіть на невеликому вогні майже до готовності.
  3. Картоплю почистіть, наріжте невеликими кубиками і покладіть в каструлю з горохом. Посоліть і варіть до готовності картоплі.
    Нарізаємо картоплю
  4. Сало і цибулю наріжте дрібними кубиками.
    Нарізаємо цибулюНарізаємо сало
  5. Моркву наріжте тонкою соломкою.
    Нарізаємо моркву
  6. Сало розтопіть на сковорідці, додайте цибулю, смажте до золотистого кольору.
    Розтоплюємо салоДодаємо цибулю
  7. Шумівкою вийміть сало з цибулею зі сковорідки і додайте в суп. Поваріть близько 8 хвилин.
    Рецепт горохового супу. Етап 7
  8. Розтовчіть гущу в супі м'ялкою до більш однорідного стану. Долийте суп окропом до об'єму 3 літри. Досоліть, якщо необхідно, і поперчіть.
    Приготування горохового супу. Етап 8
  9. У жирі, що залишився в сковороді, обсмажте моркву, перекладіть за допомогою шумівки в суп і варіть хвилин 5.
    Додаємо морквуПриготування горохового супу. Етап 9'
  10. Додайте в суп дрібно нарізану зелень, потримайте на вогні близько хвилини і вимикайте.
    Додаємо зелень
  11. Хліб наріжте невеликими кубиками, а грудинку соломкою.
    Нарізаємо хліб кубикамиНарізаємо грудинку
  12. У сковороду з жиром покладіть карі, роздушений чорний і запашний перець і швидко їх обсмажте.
  13. Додайте в сковороду грудинку, обсмажте. Потім покладіть хлібні кубики і знову обсмажте.
    Приготування горохового супу. Етап 13
  14. Гороховий суп розлийте по тарілках. На середину кожної тарілки гіркою покладіть грудинку з грінками і відразу подавайте.

6 порцій

Суп-пюре з картоплі із зеленню Харчо з соусом ткемалі