Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Холодник

20 июня 387 52

Чудово освіжає в спекотний день

Холодник

Вам знадобиться:


Холодник. Інгредієнти
  • 3-4 буряки (біля 750 г)
  • 3 середніх картоплини
  • 200 г м'яса або 150 г шинки
  • 3-4 свіжих огірка
  • 2 яйця
  • пучок зеленої цибулі та кропу
  • 2-3 ст. ложки хрону
  • 1 лимон
  • 1 ст. ложка цукру
  • сіль
  • сметана (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Спечіть в духовці 1 буряк побільше, інші очистіть, наріжте кубиками, залийте 3 літрами води, посоліть і варіть до м'якості приблизно 30 хвилин. Коли вода закипить, додайте в каструлю сік 1/2 лимона, щоб буряковий відвар зберіг колір.
    Нарізаємо буряк
  2. Охолодіть відвар разом із звареним буряком, потім процідіть. Варений буряк більше не знадобиться.
  3. М'ясо відваріть в підсоленій воді з корінням (петрушкою, морквиною, цибулею) і спеціями. Охолодіть м'ясо, не виймаючи його з бульйону.
  4. Картоплю зваріть «в мундирі», а яйця круто, потім остудіть.
  5. Очищену картоплю і м'ясо наріжте кубиками.
    Нарізаємо картоплю і м'ясо
  6. Додайте нарізаний кубиками печений буряк.
    Приготування холоднику. Етап 6
  7. Залийте нарізані овочі буряковим відваром.
    Заливаємо овочі буряковим відваром
  8. Один жовток розітріть з хроном і щіпкою крупної солі, додайте в холодник. Досоліть суп, якщо потрібно. Додайте сік половини лимона, що залишилася.
    Розтираємо жовток з хріном
  9. Огірки очистіть від шкірки, наріжте кубиками або соломкою, зелень подрібніть. Додайте огірки і зелень в холодник прямо перед подачею до столу, щоб вони зберегли свою свіжість.
    Нарізаємо огірки і зелень
  10. Розлийте холодник по тарілках, покладіть в кожну трохи подрібненого яйця і яєчний кружечок для прикраси. За бажанням можна приправити суп сметаною.
Суп з курячими фрикадельками Зелений борщ