Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Паштет з курячої печінки

20 июня 467 20

Цікавий метод приготування

Паштет з курячої печінки

Вам знадобиться:


Паштет з курячої печінки. Інгредієнти
  • 400 г курячої печінки
  • 120 г несолоного вершкового масла
  • 3 цибулини
  • 4 ст. ложки мадери або коньяку
  • 2 великих зубчика часнику або 5 невеликих
  • 1 ч. ложка дрібно нарізаного свіжого чебрецю або трохи менше ч. ложки сухого чебрецю
  • 1 ч. ложка запашного перцю
  • чорний мелений перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Помийте, обсушіть печінку і наріжте її шматочками.
  2. Розтопіть на сковороді 40 г вершкового масла і підсмажте на нім печінку (5-7 хвилин). Не пережарте, щоб печінка не стала жорсткою.
    Підсмажуємо печінку
  3. Полийте печінку 3 ст. ложки мадери або коньяку і підпаліть.
  4. Викладіть вміст сковороди в процесор або блендер.
  5. Цибулю дрібно наріжте, покладіть на сковороду 30 г вершкового масла і обсмажте в нім цибулю до м'якості. Додайте часник, чебрець, запашний перець і смажте ще 2-3 хвилини.
    Готуємо цибулю
  6. Додайте цю суміш до печінки, потім додайте масло, що залишилося.
    Додаємо цибулю
  7. Перетріть в однорідну масу.
  8. Додайте 1,5 ч. ложки соли, 1 ч. ложку чорного перцю, коньяк або мадеру на смак.
  9. Викладіть паштет в блюдо, остудіть і поставте в холодильник на 4 -12 годин.
  10. Подайте до паштету тости, корнішони та оливки. Корнішони можна замінити солоними або маринованими огірками.
    Тости з паштетом і огірком
600 г паштету
Оселедець під шубою Фруктовий салат