Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Бісквіт з мигдалем

20 июня 265 12

Легкий бісквіт з хрустким мигдалем


Бісквіт з мигдалем. Рецепт

Для бісквіту з мигдалем вам знадобиться:


Інгредієнти
  • 6 яєць
  • 180 г борошна
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю
  • 40 г мигдаля
  • 150 г цукру
  • 100 г цукатів
  • цедра 1 лимону
  • 1 ч. л. вершкового масла або маргарину для обмазки форми

Спосіб приготування:

  1. Форму для випікання ретельно намажте маслом або маргарином і обсипте борошном.
    Змащуємо форму для бісквітуОбсипаємо форму борошном
  2. Відокремте жовтки від білків. Жовтки покладіть в тепле, а білки - в холодне місце.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  3. Мигдаль наріжте “пелюстками”.
    Мигдаль
  4. Теплі жовтки розітріть до білого кольору з 4 ст. л. цукру.
    Розтираємо жовтки з цукром
  5. Борошно з крохмалем просійте.
  6. Взбийте білки в круту піну. На початку збивання додайте в білки 5-6 крапель лимонного соку, щоб білки не осідали. Поступово додайте 1 ст. л. цукру. Коли білкова маса триматиметься на віночку для збивання, припиніть збивати.
    Збиваємо білки
  7. Поступово додайте збиті білки в жовтки, обережно перемішуючи рухами згори донизу.
    Приготування бісквіта з мигдалем
  8. Так само обережно додайте просіяне борошно.
    Додаємо борошно
  9. Бісквітну масу викладіть у форму. Цукати досить важкі, вони опускаються на дно при випічці, тому просто розкладіть їх на поверхні бісквітної маси і трохи занурте всередину.
    Додаємо цукати
  10. Прикрасьте верх бісквітної маси мигдалем і цукатами.
    Прикрашеємо бісквіт мигдалем і цукатами
  11. Поставьте форму в духовку, розігріту до 170°С. Випікайте близько 1 години. Готовність бісквіту перевіряйте дерев'яною скіпочкою, увіткненою в його середину. Якщо скіпочка виходить сухою, бісквіт готовий.
  12. Вийміть форму з духовки, Дайте постояти хвилин 5, накрийте пласкою тарілкою і переверніть її разом з формою. Зніміть форму з бісквіту. Перекладіть бісквіт на блюдо для сервування.
Тістечко «Картопля» Млинці з вишнями