Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Euro Resto Week: лучшие гастроистории от столичных ресторанов

Текст: Ефименко Анастасия, 8 мая 2017 1407

Ко второму в истории Украины «Евровидению» готовились все — и столичные заведения не стали исключением. Известно, что гостям любой страны всегда интересно попробовать национальные блюда. Но кого сейчас удивишь обычным борщом или варениками? Чтобы достойно представить украинскую кухню в современном прочтении, наши рестораны составили специальные гастрономические сеты на любой вкус и кошелек.

В течение недели в более чем 100 заведениях Киева независимо от их специализации будут представлены обед и ужин в национальном стиле. Старинные рецепты и авторские вариации на тему, а также блюда разных стран мира, но приготовленные из локальных продуктов. А чтобы гостям было удобнее, все эти предложения были объединены в несколько вариантов сетов, каждый из которых включает первое блюдо, второе и напиток по цене 300, 500 и 700 грн. Специально для любителей ночных вечеринок разработали BAR SET (3 или 4 коктейля за 450 грн), DANCE SET — 3 коктейля (450 грн) и бесплатный вход, а также WINE SET — бутылка вина и сет закусок (500 грн).

Мы представляем вам нашу версию лучших заведений — по три в каждой категории. Названия поданы на украинском языке — так, как они значатся в меню ресторанов. С полным списком можно ознакомиться здесь.

Сет за 300 грн

Ресторан Black Market

  • Салат з телячим язиком, томатами, листям салату та соусом бальзамік
  • Томлена теляча щока з картопляно-селеровим пюре та кіноа
  • Лимонад, тархун або алкогольний коктейль JALISCO (текіла, агава, печений ананас, перець, прянощі, апельсиновий конфітюр)

Гастрономический ресторан «Сито-п'яно»

  • Буряковий суп з горгонзолою піканте
  • Канапе з кров’яним мусом та полуничним варенням із чілі
  • Вареники з качкою хай сін
  • Перцовка

Ресторан [tri:]

  • Цільнозернові вертуни з зеленню та грибами
  • Борщ червоний або зелений з сезонною зеленню та рикотою
  • Сирні трюфелі з ферментованого горіхового сиру
  • Полента з волоком та печеним молодим буряком
  • Келих кращого українського вина

Сет за 500

Olimpiyskiy Restaurant&Grill

  • Борщ із копченим ребром та чорносливом
  • Мільфей з генеральського сала з трюфельним хріном, корнішонами та маринованим жовтком
  • Глазурована свиняча грудинка з бататом, шпинатом та запеченими томатами, землею з бородинського хліба
  • Квас на житньому хлібі з ізюмом/Сидр із груші

Ведьма-бар «Лысая Гора»

  • Зелений борщ, заговорений на кропиві
  • Салат із кульбаби, печеного гарбуза та в'ялених помідорів із запліснявілим сиром
  • Тапаси ворожки: з сирим м'ясом та томатом, з козиним сиром, морквою та селерою, з запліснявілим сиром та зачарованими сливами
  • Асорті вареників: шаманські (чорні), мавчині (білі) та дракончині (пурпурні)
  • Ритуальний коктейль «Лиса Гора» (темний ром, білий ром, чорний абсент, cік лайма та грейпфрута, зірочка анісу)

Терраса «Маленькая Одесса»

  • Форшмак з мацою та буряковим конфітюром від тітки Соні з Привозу
  • Чорноморські мідії в сирно-вершковому соусі та українських травах з домашнім хлібом, підсушеним на розпеченому вугіллі
  • Біле вино

Сет за 700

Ресторан «Липский»

  • Телячий ошийок з трюфельним вінегретом та фондю із закарпатського сиру
  • Крем-суп із квашеної капусти з гусячою печінкою
  • Черкаська качка з корнеплодами та гарбузовим соусом
  • Липська настоянка «Крижана Журавлина»

Ресторан Fellini

  • Тартар із тунця та авокадо з хрусткими брускетами та сирно-кунжутним кремом
  • Стейк «Тендерлойн» (Україна) та соте з запечених овочів з морквяним пюре
  • Cabernet Sauvignon Lirico / Sauvignon Blanc Lirico або Домашній лимонад

Ресторан Ibsen

  • Бонден салат: запечений буряк із м’яким козячим закарпатським сиром, моченою сливою та обліпиховою заправкою
  • Телятина на кості: фермерське ребро теляти, витримане в кращих традиціях
  • Йогуртове морозиво власного виготовлення
  • Valpolicella Classico Superiore Doc 2011, Tedeschi червоне сухе
  • Хонун гляс з запашним медом та бджолиним пилком

Bar set

Танцевальный бар возле бассейна Young PAPA

  • Vyshivanka style (Вишиванка): джин, севен ап, фрешлайм, смородина (ягоди), журавлина (ягоди)
  • Great Oguretsby (Великий огірок): водка, просеко, цукровий сироп, огірок
  • Bacon power (Сила в салі): водка, севен ап, сік томатний, лимонний фреш, спеції та табаско

PR Bar

  • Grecha Sour: незвичний сауер, що представляв бар на Internatiol Bar Show BAROMETER. Бурбон, настояний на щербеті, смажена колота гречка для аромату. Бурбон Evan Williams, лимонний фреш.
  • Non GMO Sour: горілка медова з перцем Nemiroff, orange curaçao, медовий сироп і лимонний фреш, яблучний сік. Медовий смак як кавер для традиційної й сильної горілки з перцем, смачний гарнір — цукрова кукурудза.
  • Double Milka: Текіла El Distilador, лікер амарето, топлене молоко, шоколад і какао. Незвичне поєднання текіли з молоком і шоколадом.

Cheers Cafe

  • Грибна Мері: водка Первак, настояна на сушених грибах, сік томатний, спеції, зелень, оливки, часник, соус табаско, соус ворчестер
  • Sweet Grass: домашня зубровка, солодкий вермут, тріпл сек, апельсиновий бітер
  • Horse redish: Первак, мескаль, тріпл сек, лимонний фреш, мед, хрін

Wine set

Kartata Potata Кафе/Гастроном

  • Піно нуар Резерва 2014, вина П.М. Трубецького
  • ​Закусочне плато:
  • Шийка королівська
  • Ковбаса Сервелат
  • Хлібець м’ясний
  • Запечені овочі
  • Козячий сир Сантооріні з золою та пліснявою
  • Гауда з в’яленими томатами
  • Чедер
  • Халумі
  • Волоський горіх
  • Малиновий джем

Freedom Event Hall

  • Вино Casa Verde Sauvignon Blanc
  • Дошка закусок:
  • Ікра щуки з вершковим мусліном та тостами з бородинського хліба
  • Домашній м’який козячий сир
  • Домашній коров’ячий сир з волоським горіхом
  • Філе судака з чорноморськими мідіями

101 Wine Bar

  • Вино Колоніст Одеське Чорне з місцевого сорту винограду
  • Дві тальяти з органічної яловичини українського виробництва з руколою та пармезаном
Новое место в Киеве: ресторан Apericena на Оболони Kyiv Art Week: по следам недели искусства