Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Заклади в спальних районах Києва. Шукаємо найкраще на Троєщині

Текст: Пойманова Алина, 28 октября 954

Ми продовжуємо нашу серію матеріалів, присвячених найкращим закладам окремих районів столиці, в яких ми вже розглянули Голосієво, Печерськ та Позняки, а зараз черга дійшла до Троєщини. Цей район є другим за кількістю населення, яке сягає майже 370 тисяч людей, і поступається лише Солом’янському, де мешкає на 7 тисяч більше. Тож, зробимо невеличкий екскурс в історію та порадимо, в які заклади варто зазирнути.

Троєщина: початок

Хоча вперше ця географічна локація згадується в літописах 1026 року, як заміський князівський палац «Рай», перші поселення існували тут ще за часів неоліту. З 1240 року палац став резиденцією київських князів і при ньому з’явилося селище «Милославичи», що згадується в літописах вже з 1151 року. Пізніше, по різних відомостях у 1608 або 1609 році, селище було спалене під час конфлікту між шляхтичами і на його місці був заснований невеличкий хутір, що надалі згадуються як Вигуровщина. Місцевість, відома нам сьогодні як Троєщина з’явилася у XVI сторіччі на тогочасній «землі Троїцькій», що належала Троїцькому монастирю Києво-Печерської лаври, чим власне і зумовлена сучасна назва.

Троєщина радянська

Станом на 1980 рік на лівому березі Києва вже було побудовано декілька нових жилих районів, в числі яких Русанівка, Воскресенка, Березняки, Лісний, Комсомольський, Соцмістечко та Дарницький. Але на північному сході в двох приміських селищах — Троєщині та Вигуровщині — наче зупинився час. Місцеві жителі все ще мешкали в одноповерхових хатинах, пасли коней на краю села та брали воду з колодязів. Так було до 1981 року, аж поки не влада не вирішила розпочати забудову цієї території багатоповерхівками після прокладення Московського мосту. Вже 1988 року за тогочасним переписом населення включеної до території Києва Троєщини, кількість мешканців складала 3600 людей. Цікаво, що на той час на весь район приходилося лише 11 телефонів, 9 з яких були службовими.

Троєщина: новітні часи

Наразі кількість наявного населення Деснянського району Києва сягає 368 934 людини (станом на 1 вересня 2019 року), що дає змогу порівнювати Троєщину з деякими обласними центрами України. 2018 року навіть було підняте питання про надання цій великій території автономності, але поки що воно залишається відкритим, як і дата омріяного будівництва метро. Ми зробили добірку закладів другого за кількістю населення району столиці, аби кожен його житель чи просто гість мав змогу обрати собі щось до душі.

 
 
 

Choice

Основа кухні цього закладу — традиційні європейські та приготовані в печі хоспер страви. Унікальне обладнання дозволяє зберегти корисні властивості продуктів та надає їжі аромат та смак, що властиві стравам, приготованим одночасно на грилі та в печі. В алкогольній карті можна знайти як вишукані вина, так і міцні напої, а також, широкий асортимент коктейлів та бочкового пива.

Дещо з меню:

  • Стейк Нью-Йорк — 880 грн
  • Дорадо із соусом з тархуна — 320 грн
  • Курячі крильця в імбирно-апельсиновому соусі — 160 грн
  • Салат з креветками гриль — 190 грн
  • Шоколадний фондан — 85 грн

Адреса: вул. Братиславська, 52

Робочі години: 10:00-06:00

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Таті

Мережа з двох закладів, один з яких розташований на проспекті Маяковського, а другий — на проспекті Лісовому. Тут подають страви української та європейської кухні, готують бізнес-ланчі та проводять банкетні заходи. На барі знайдеться коктейльна класика, непоганий вибір вина з різних країн, міцний алкоголь та пиво. Для наймолодших відвідувачів є окреме дитяче меню.

Дещо з меню:

  • Карпаччо з лосося — 225 грн
  • Салат з блакитним сиром та виноградом — 164 грн
  • Медальйон зі свинини під соусом «Діаболо» — 149 грн
  • Дорадо з соусом «Дор-Блю» — 369 грн
  • Груша «Фламбе» з ванільним соусом — 132 грн

Адреса: пр-т Володимира Маяковського, 11/2

Робочі години: 12:00-23:00

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Grill House

Основний гастрономічний акцент закладу — страви на грилі, піца та свіжа випічка. В алкогольній карті вражаюча кількість коктейлів, що сягає майже 50 найменувань, а також, широкий асортимент міцних напоїв, та відсортованих по країнах вин. Окрім цього, в ресторані можна замовити кальян та навіть сигари.

Дещо з меню:

  • Капрезе — 95 грн
  • Карпаччо з лосося — 195 грн
  • Морські гребінці на грилі — 190 грн/100 г
  • Каре ягня — 75 грн/100 г
  • Тірамісу — 75 грн

Адреса: пр-т Володимира Маяковського, 3Б

Робочі години: 12:00-23:00

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Vano Ivano

Мережа ресторанів грузинської кухні, 5 з яких розташовані на лівому березі Києва і один — на правому. В меню автентичні страви, як от хачапурі, хінкалі, кубдарі, чашушулі, сациві та інші. На барі великий асортимент грузинських вин, міцні напої, коктейлі, фреші та славнозвісні лимонади. Окремим пунктом стоять соуси, які тут готують за традиційними рецептами.

Дещо з меню:

  • Сациві — 98 грн
  • Лобіо по-мегрельськи — 89 грн
  • Чашушулі — 119 грн
  • Хінкалі з бараниною — 18 грн/шт
  • Хачапурі по-аджарськи — 129 грн

Адреса: вул. Дмитрова, 11г

Робочі години: 11:00-23:00

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Нектар

Цей ресторанний комплекс розташований на мальовничому березі озера. Гордість закладу — страви, приготовані на хоспері, в числі яких є м’ясне асорті, рибний мікс, овочеві асорті та інше. Для дітей є окреме меню з піцею, сирниками, шашликом з лосося, індичкою та іншими стравами. В барній карті можна знайти як вишукані вин, так і міцні напої, коктейлі та авторський чай на різний смак.

Дещо з меню:

  • Тарілка українських делікатесів — 155 грн
  • Мідії в овочах — 165 грн
  • Філе міньйон в овочевому соусі — 320 грн
  • Стейк з лосося — 320 грн
  • Тістечко «Наполеон» — 75 грн

Адреса: пров. Горького, 33

Робочі години: 12:00-23:00

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Pizzburg

Наразі мережа налічує п’ять закладів, три з яких розташовані в Броварах і два — на Троєщині (обидва на проспекті Маяковського). Як зрозуміло з назви, основою кухні є піца та бургери, але тут також готують салати, перші страви, суші, фрі-страви, як от нагетси, пельмені та шампіньйони фрі, мисливські ковбаски. З напоїв є пляшкове та розливне пиво, компоти та соки.

Дещо з меню:

  • Піца Нью-Йорк — 158 грн/30 см
  • Роял бургер — 68 грн
  • Український борщ — 65 грн
  • Салат Pizzburg — 108 грн
  • Шоколадний брауні — 65 грн

Адреса: пр-т Маяковського 97/15, 26а

Робочі години: 10:00-22:30

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Хачапурі та вино

Ще одна мережа, добре відома киянам, яка складається з 12 закладів: 2 з них розташовані на лівому березі та 10 — на правому. В меню грузинських кафе — традиційні страви Грузії, серед яких 16 видів хінкалі, в тому числі й смажені, салати, рибні й м’ясні страви та супи. Тут готують авторські та домашні лимонади, міцний алкоголь та більш ніж 40 видів вина.

Дещо з меню:

  • Хачапурі по-імеретинські — 124 грн
  • Смажені хінкалі зі шпинатом та грибами — 24 грн/шт
  • Шурпа — 126 грн
  • Долма — 147 грн
  • Десерт Згапарі — 119 грн

Адреса: пр-т В. Маяковського 43/2

  • Робочі години: Пн-Чт, Нд: 11:00-23:00
  •                             Пт-Сб: 11:00-00:00
  • ЗАБРОНЮВАТИ

Хочеш з'їсти бургер, устриці або чізкейк — шукай на карті в розділі Популярні страви та, не відходячи від каси, бронирюй столики в більш ніж 2 000 закладів Києва за допомогою зручного сервису Relax.ua. А якщо хочеш бути в курсі всіх подій, підписуйся на наш Telegram і дізнавайся першим про найцікавіші івенти улюбленого міста!

Цікавинки про Хелловін та де його відсвяткувати в Києві дорослим і дітям: частина 2 Аніме та Шикидим від Віктора Павлика: розповідаємо, куди піти на вихідних 2-3 листопада
На данном Веб-сайте используются файлы cookie. Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.