Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Гастрономічні тренди: що чекати від 2020 року

Текст: Пойманова Алина, 20 декабря 2019 776

Мода — це не тільки про зовнішній вигляд, це про безліч інших сфер людського життя, і про популярні продукти харчування в тому числі. Гастрономічна сфера щороку переживає зміни, з’являються нові інгредієнти, техніки приготування, міняються смаки споживачів та навіть сама взаємодія людей з ресторанами та барами. Під зіркою яких трендів пройде 2020 рік — читайте в нашому матеріалі.

Вино з гліттером

Цього року важко знайти хоча б один брендовий магазин, в якому б не було одягу з блискітками. І ця fashion-тенденція торкнулася й напоїв. Що інстаграмніше виглядає їжа і напій — то більше шансів на популярність. Так в 2020 році в гастрономічну моду увійде гліттерне вино, що відрізняється ніжним мерехтливим блиском, а також, напої з гліттерними наповнювачами.

Зміни в меню закладів

Величезна кількість шеф-кухарів світу в 2019 році відмічали, що пропозицій вегетаріанських та безглютенових страв в меню вже недостатньо. Через тиск різноманітних дієт, на які, доречи, кожного року також міняється мода, ресторанам доведеться обслуговувати ще більш вибагливих клієнтів з новими запитами. Це означає, що в 2020 році слід очікувати трансформацій меню закладів та додавання позицій, що відповідають безмолочним, веганським та іншим дієтам.

Більше альтернатив молока

Як зазначалося вище, кількість різноманітних дієт зростає, і такий напрямок, як безмолочна дієта поки зберігає свою популярність. Наразі в Європі та Америці пропонують як мінімум 2 варіанти замінників коров’ячого молока — соєве та мигдальне. Але в наступному році кількість альтернатив обіцяє збільшитися і до їхнього списку

Новий виток популярності комбучі

Комбуча, напій з чайного гриба, за останнє десятиріччя пережив новий спалах популярності. І хоча більшість галузевих експертів вважали, що цей дивакуватий тренд швидко закінчиться, насправді все вийшло зовсім навпаки. На американському сайті Yelp лише за останні 12 місяців запити зі словом «kombucha» виросли на 377%, і згідно останніх досліджень ресурсу в майбутньому можна очікувати й подальшого росту популярності цього продукту.

Гіперрегіональна кухня

Національною кухнею інших країн вже нікого не здивувати, навіть якщо мова йде про непопулярні напрямки. Аби зацікавити відвідувачів та внести до гастрономічної нудьги елемент несподіванки, в наступному році ресторани можуть перейти на гіперрегіональну кухню. Це означає, що заклади почнуть вводити в меню не просто італійські, а, наприклад, неаполітанські страви, не мексиканські, а тихуанські. Те саме може спіткати і українську кухню, добре, що у нас є, де розгорнутися — з одних лише гуцульских та південноукраїнських страв можна створити об’ємне меню для цілого ресторану.

Ще більше спредів та масла

Гарні новини для прихильників спредів, на кшталт Nutella та вершкового масла — в 2020 році ринок обіцяє зрости та розширитися за рахунок додавання нових позицій. Наразі зацікавленість в мигдальному маслі та різноманітних спредах міцнішає, а отже, можна очікувати збільшення продукції з гарбузовим, горіховим, кеш’ю маслом та маслом макадамії.

Хочеш з'їсти бургер, устриці або чізкейк — шукай на карті в розділі Популярні страви та, не відходячи від каси, бронирюй столики в більш ніж 2 000 закладів Києва за допомогою зручного сервису Relax.ua. А якщо хочеш бути в курсі всіх подій, підписуйся на наш Telegram і дізнавайся першим про найцікавіші івенти улюбленого міста!

Глінтвейн: історія, секрети приготування та де шукати в Києві Що за звір металевий щур та в чому зустрічати Новий рік
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
cookies Этот сайт использует cookies
Мы используем файлы cookie для запоминания и анализа ваших предпочтений. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на использование файлов cookie
Понятно