Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Гастрономічна експансія: українські заклади за кордоном

Текст: Пойманова Алина, 3 февраля 333

Ресторанний бізнес України є одним з найбільш насичених серед держав, розташованих у Східній Європі, а наші клієнти — одні з найвибагливіших. Розвиваючись у таких умовах, вітчизняні ресторатори стають більш витривалими, амбітними, розширюють свій бізнес та відкривають заклади не тільки в сусідніх країнах, але й у різних куточках світу, та ще й стають кращими на місцевому ринку. Де за кордоном шукати «своїх» — у нашому матеріалі.

Канапа — Варшава, Польща

Мабуть, найвірніше розпочати добірку українських закладів за кордоном з одного з найвідоміших ресторанів — Канапа. Відкритий наприкінці 2017 року за прототипом свого київського гастро-близнюка, цей заклад Сім’ї ресторанів Борисова був скликаний розвивати українську гастрономію у сучасному виконанні не лише на Батьківщині, а й за її межами. Враховуючи те, що ресторанний ринок Варшави менш розвинений, ніж у Києві, фуа-гра з желе з яблуневого квасу, паштет з печінки цесарки та чорні вареники, які тут можна скуштувати, дійсно створюють за кордоном позитивне уявлення про рівень сучасної української кухні.

    • Рейтинг Google 4,7
    • Рейтинг Tripadvisor 4,0
    • На мапі

Restauracja Baczewskich — Варшава, Польща

2015 року у Львові відкрилася перша «Ресторація Бачевських» від Kumpel' Group. Проект виявився настільки вдалим, що його вирішили відтворити і за кордоном, та вже на початку 2019 року у Варшаві розпочав свою роботу Restauracja Baczewskich. У другому закладі основний гастрономічний напрямок, галицьку кухню, адаптували та додали варшавських кулінарних традицій та дещо з австрійських рецептів. За деякий час після відкриття ресторан отримав одразу декілька винагород на Restaurant Week Polska.

    • Рейтинг Google 4,6
    • Рейтинг Tripadvisor 4,0
    • На мапі

La Veranda — Прага, Чехія

Равіолі, кальмар на грилі або гострий тунець: тут не готують українських страв, натомість пропонують французьку та італійську класику, але власник ресторану — українець. Празький заклад відомого ресторатора Юрія Колесника постійно потрапляє до списку рекомендованих гідом Michelin, та ще й у 2018 році отримав найпрестижнішу нагороду — три Золотих леви від TopLife Czech, ставши одним з 22-х найкращих чеських закладів. 

    • Рейтинг Google 4,7
    • Рейтинг Tripadvisor 4,5
    • На мапі

Odessa Mama — Берлін, Німеччина

Борщ, пампушки з часником, вареники, сало з житнім хлібом та безліч солонощей — в цьому куточку української кухні, що розташувався в самісінькій столиці Німеччини, можна знайти найяскравіші традиції нашої гастрокультури. Цікаво, що саме слово Odessa чомусь настільки подобається німцям, що заклади з такою назвою існують ще у декількох містах, наприклад, у Дортмунді та Кельні.

  • Рейтинг Google 4,4
  • Рейтинг Tripadvisor 3,0
  • На мапі
  •  
     
     

Ukraineczka — Сопот, Щецін, Польща

Під цією назвою у Польщі працює два заклади — новіший у місті Сопот, який було відкрито понад рік тому, і у місті Щецін. Другий заклад скоро відмічатиме свій 10-річний ювілей. Обидва заклади є повним відображенням своєї власниці — Ірини Ніколаєнко з Херсонщини. Тут панує справжня сімейна атмосфера та зберігаються найкращі традиції південноукраїнської кухні. Цікаво, що 60% рецептів ресторану Ірина наслідувала від бабусі. Тут знайдуться і деруни, і вареники, і, звісно ж, борщ.

    • Щецін:                                        Сопот:
    • Рейтинг Google 4,5                  Рейтинг Google 4,3
    • Рейтинг Tripadvisor 4,5            Рейтинг Tripadvisor 4,0
    • На мапі                                       На мапі
     
     
     

Borshtch 'n' Tears — Лондон, Великобританія

Дивно, але в Лондоні працює далеко не один заклад, де готують наші національні страви, але цей ресторан — не просто гастрономічна точка, присвячена українській кухні, це справжній хаб спілкування та зв’язку, мекка для емігрантів та англійців з українським корінням. Окрім борщу, вареників та інших традиційних страв тут влаштовують концерти української та російської музики. Тим, хто забажає відвідати заклад, варто бути обережними — в понеділок та вівторок він не працює, натомість в інші дні тижня відчинений до 01.30.

  • Рейтинг Google 4,0
  • Рейтинг Tripadvisor 4,0
  • На мапі

Trypillia — Сеул, Південна Корея

Не варто дивуватися, якщо прогулюючись столицею Південної Кореї, натрапите на ресторан української кухні Trypillia, де можна буде скуштувати рідні варенички, борщ, львівські сирники та інші страви, трохи пристосовані для місцевих. Заклад відкрився наприкінці минулого року за підтримки Посольства України в Республіці Корея. Шеф-кухарює Юрій Ковриженко, відомий популяризатор української кухні як на Батьківщині, так і поза її межами. Оскільки ресторан ще зовсім свіжий, по ньому немає рейтингів Google та Tripadvisor.

Хочеш з'їсти бургер, устриці або чізкейк — шукай на карті в розділі Популярні страви та, не відходячи від каси, бронирюй столики в більш ніж 2 000 закладів Києва за допомогою зручного сервису Relax.ua. А якщо хочеш бути в курсі всіх подій, підписуйся на наш Telegram і дізнавайся першим про найцікавіші івенти улюбленого міста!

Мужня краса: шлях від цирулень до барбершопів Що дарувати на День святого Валентина: добірка ідей
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
cookies Этот сайт использует cookies
Мы используем файлы cookie для запоминания и анализа ваших предпочтений. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на использование файлов cookie
Понятно