Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Смажені таргани і салат з медузи: де в Києві скуштувати екзотичні страви

Текст: Пойманова Алина, 10 февраля 220

Сучасна людина все ширше сприймає світ, впускаючи нові враження та стаючи більш відкритою для нових смаків. І коли всі втомлюються від набридлих чізкейків, салата Цезар та пасти з піцою, настає час нової, незвіданої їжі, нових гастрономічних відчуттів. Ми склали невеличку добірку столичних закладів, що здатні дивувати — або відчайдушно незвичними стравами, або ж революційною подачею та рецептурами з використанням локальних продуктів.

 
 
 

Китайский привет

Про китайців кажуть, що вони їдять все, що ворушиться, і це ствердження не дуже далеке від істини. Можливо, саме тому київський ресторан «Китайский привет» справедливо отримав би пальму першості в номінації «найбагатший вибір їстівних комах». Тут можна скуштувати не лише личинки зофобаса, що зустрічаються і в інших закладах столиці, але й шовкопрядів, мадагаскарських тарганів, а влітку — сезонні смаколики, наприклад, смажених цвіркунів. Ці страви, а особливо личинки, багаті білком і є чудовою альтернативою м’ясу, може, не за смаком, але за поживною цінністю — точно.

ЗАБРОНЮВАТИ

ЛяГушка по-київськи

В цьому закладі, що відкрився влітку минулого року на вулиці Саксаганського, створили дещо сюрреалістичний, але від того не менш смачний гастровсесвіт, в якому переплітаються українські та французькі кулінарні традиції. Саме тут можна скуштувати славнозвісні жаб’ячі лапки, але в інтерпретації «по-київськи», як відомі в усьому світі котлети — в паніровці. Окрім цього, тут пропонують суп з київських каштанів, з них же готують десерт, покриваючи шоколадом, а класичні деруни подають під соусом бешамель. Якби Шарль де Голль носив форму УПА, то на обід неодмінно куштував би саме таку страву, — стверджують у закладі.

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

BAO

Цей ресторан сучасної китайської кухні належить відомому шеф-кухару Ектору Хименесу-Браво, тож і кулінарна фантазія тут дивує в його стилі. Окрім великого вибору різноманітних страв з морськими гребінцями, жаб’ячих лапок та навіть хрустких креветок з манговою сальсою та маринованим кавуном тут можна скуштувати дещо дійсно особливе. Родзинкою меню є делікатесний салат з медузи. Що цікаво, в світі існує всього декілька видів їстівних медуз, і споживають їх лише в небагатьох азіатських країнах, ну і в ресторані BAO.

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Спотикач

Незвичні страви — це необов’язково незвичні продукти, інколи сама лише форма подачі може настільки здивувати, що страва, яку куштував вже тисячу разів, стає абсолютно новою. Саме це можна сказати про київський ресторан Спотикач. Тут готують страви української кухні, але роблять це напрочуд оригінально. Так традиційні для нас борщ, хріновуху або олів’є подають у тюбиках, як для космонавтів, а борщ зі сметаною ще й у формі морозива; настоянки та домашнє сало — не на тарілці, а на шахової дошці, так, щоб можна було і пограти і перекусити-випити. Навіть пельмені тут свої особливі — а саме чорні, «Шахтарські», з копченостями.

ЗАБРОНЮВАТИ

 
 
 

Сто років тому вперед

Якою може бути кухня закладу, якщо її створення бере на себе Євген Клопотенко, відомий шеф-кухар, ведучий, автор кулінарних бестселлерів? Звісно, що не менш харизматично-незвичною, ніж сам шеф. Меню ресторану навіть просто читати цікаво. Ту є і закуска з бджіл, і пастернак з копченою сметаною та кропивою, й десерт з фіолетової капусти з сосновими шишками, або десерт «Картопля» із картоплі, кавун на грилі та смажений виноград у грибному соусі зі шматочками в’яленого м’яса. Окрім цього, в закладі готують різноманітні страви за старовинними рецептами, як от «Верещака», «Шпундри», «Чомбер на дико» тощо, які Євген старанно збирає протягом багатьох років з різноманітних джерел та в різних куточках країни.

ЗАБРОНЮВАТИ

Très FRANÇAIS

Ресторан Très FRANÇAIS — це маленький шматочок Франції в самому серці столиці, а що казати про французьку кухню, якщо саме французькій мові ми зобов’язані існуванню слова «делікатес». Тут можна скуштувати таку традиційну прованську страву, як добб — яловичину, що спочатку маринується, а потім протягом 12 годин тушкується овочами в червоному вині за низької температури. В закладі готують і популярних виноградних равликів — ескарго, запікаючи їх з часником та петрушкою у вершковому маслі. Ну і звісно ж, тут можна скуштувати смажені каштани, без яких неможливо уявити європейський ярмарок.

ЗАБРОНЮВАТИ

Хочеш з'їсти піцу, бургер або чізкейк — шукай на карті в розділі Популярні страви та, не відходячи від каси, бронирюй столики в більш ніж 2 000 закладів Києва за допомогою зручного сервису Relax.ua. А якщо хочеш бути в курсі всіх подій, підписуйся на наш Telegram і дізнавайся першим про найцікавіші івенти улюбленого міста!

Що дарувати на День святого Валентина: добірка ідей А романтика — де? Шукаємо в Києві заклади для святкування Дня Закоханих
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
cookies Этот сайт использует cookies
Мы используем файлы cookie для запоминания и анализа ваших предпочтений. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на использование файлов cookie
Понятно