Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

«Кожна хвилина на рахунку». Готуємо на сніданок яйця Бенедикт разом із шеф-кухарем

Текст: Марданова Александра, 24 февраля 191

Яйця на сніданок — це класика. Але що робити, якщо звичний омлет або яйце вкруту більше не приносять задоволення? Разом із шеф-кухарем Feelini («Філіні») Денисом Мельниковим ми вирішили додати різноманітності вашому ранковому меню та приготувати яйця Бенедикт. Покроковий рецепт із фото — у нашому матеріалі.

Денис Мельников
Довідка Relax.ua
Яйця Бенедикт — страва на сніданок родом із Франції. Основні компоненти — англійський кекс (булочка), яйця пашот, шинка або бекон, голландський соус.

— Ця страва — хороша альтернатива смаженим яйцям і класичному омлету, які вже приїлися. Для ранку така їжа э досить важкою через спосіб приготування. У Бенедикті використовуються варені яйця, що є більш корисним, — зазначає Денис.

Сьогодні ми готуємо за класичним рецептом, однак існує кілька варіацій популярного європейського сніданку.

— Наприклад, у меню Feelini ухил іде в бік Роял. Це ті ж яйця Бенедикт, тільки замість м'яса використовується лосось — ми його маринуємо самостійно, — розповідає шеф-кухар. — У класиці не використовують зелень — у нас, навпаки, додається мікс-салат. Це надає страві свіжість. Деякі замінюють м'ясо овочами, наприклад, шпинатом. Тоді це вже яйця Флорентин.

У домашніх умовах поблажок більше. Якщо в холодильнику немає бекону і шинки, на допомогу завжди прийдуть ковбаски. Лосось також необов'язковий — підійде тріска або навіть кольорова капуста. Варіацій у страви безліч.

Незмінною частиною залишаються яйця пашот і голландський соус: на ці складові під час приготування варто звернути максимум уваги.

— Соус робимо в першу чергу, яйця — в останню. Важливо, щоб вони не встигли охолонути під час подачі, тут на рахунку кожна хвилина. В іншому випадку, жовток втратить текучість, а гість отримає некруті яйця, — пояснює Денис. — Під час варіння також слід бути уважним. Пашот в середньому готується близько трьох хвилин.

Якщо ти відволікся, є шанс отримати щось відмінне від бажаного результату.

В умовах ресторану, коли всі інгредієнти заздалегідь нарізані, а соус вже чекає свого зоряного часу, на приготування яєць Бенедикт йде всього п'ять хвилин. Вдома, за словами співрозмовника, створення страви з нуля займе близько двадцяти хвилин.

Яйця Бенедикт із голландським соусом

Час приготування: 20 хвилин (разом із соусом)
Вартість: 75 гривень (за одну порцію)

Що знадобиться:

Яйця — 2 шт;
Шинка — 30 г;
Булка — 70-100 г;
Мікс-салат — на смак

Для соусу:

Яйця — 10 шт (жовтки);
Вершкове масло (72,5% -82%) — 180 г (1 уп.);
Лайм —1 шт (можна замінити оцтом);
Перець, сіль, цукор — на смак

Готуємо соус:

Відокремлюємо білки від жовтків, ставимо жовтки на водяну баню. Вогонь повинен бути слабким, щоб вони не згорнулися.

У прогріту яєчну масу вливаємо розтоплене вершкове масло.

Вимішуємо до консистенції майонезу.

У кінці додаємо сіль і сік лайма (оцет) на смак. При подачі соус повинен бути теплим.

У ресторанах перед подачею яєць Бенедикт голландський соус розігрівається безпосередньо на готовій страві за допомогою газового пальника. Це надає не тільки потрібну температуру, але й апетитну рум'яну скоринку. Якщо ви вирішите приготувати соус «про запас», пам'ятайте: зберігати його можна не більше ніж добу.

Готуємо яйця-пашот:

Нагріваємо воду в каструлі, додаємо кілька чайних ложок оцту. Кислота потрібна для того, щоб білок якісно згорнувся.

Перед тим як покласти у воду яйце, потрібно розігнати віничком або ложкою воронку. Яйце потрібно класти безпосередньо в її центр — завдяки руху білок буде огортати жовток.

Порада від шефа
Можна обійтися без воронки. Наприклад, опустити в воду кокотницю або гарнірне кільце — завдяки цьому інвентарю пашот прийме акуратну форму. Однак, якщо вдома під рукою немає нічого подібного, можна використовувати звичайну кружку. Важливо, щоб вона була не дуже крихкою і не тріснула в гарячій воді.

Стежимо за тим, щоб вода не кипіла активно. Це теж впливає на зовнішній вигляд підсумкової страви.Паралельно підрум'янюємо мафін на сухій поверхні (сковорода, духова шафа, гриль) протягом 30 секунд.

Більше фото в слайдері:

 
 
 
Порада від шефа
— Можна, звичайно, додати вершкове масло, але вийде масло масляне. З огляду на те, що цього інгредієнта вистачає в голландському соусі, — усміхається співрозмовник. — До речі, зовсім необов'язково використовувати саме таку булочку. Тостовий хліб, батон — підійде все що завгодно.

Збираємо страву:

  • Нарізаємо шинку, викладаємо її на основу (в нашому випадку це англійський мафін).
  • Зверху кладемо яйця пашот (пам'ятаємо, що вони не повинні бути остиглі).
  • Поливаємо теплим голландським соусом.

Порада від шефа

Соус не повинен потрапляти на булку, бо він її розм'якшить. Одна з особливостей страви — поєднання м'якості та апетитної хрумкості.

Більше фото в слайдері:

 
 
 
  • За бажання додаємо мікс-салат (рукола, шпинат, мангольд) і якомога швидше подаємо на стіл.

Фото: Олена Гордейчик

Читайте нас у Facebook та Instagram

«Железная маска» Dermomagnetic: что нужно знать об этой процедуре красоты Де відсвяткувати 8 березня? Підбірка закладів
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
Этот сайт использует cookies
Понятно