Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Зустрічаємо Масляну разом! Готуємо незвичайні млинці з шеф-кухарем ресторану «Авіньйон»

Текст: Марданова Александра, 9 марта 110

Час зустрічати весну! А чим проводжати зиму, якщо не ароматними млинцями? Ми вирішили підготуватися до Масниці разом із шеф-кухарем ресторану «Авіньйон» (Мінськ) Дмитром Садовським. Спеціально для вас — незвичайний рецепт традиційної страви на Масляну.

Шеф-кухар Дмитро Садовський

На масному тижні заведено пекти млинці кожен день. Чому саме вони стали символом свята весни? Млинець за формою і рум'яним кольором можна порівняти з сонцем. За допомогою випічки люди хотіли умовити світило зігріти замерзлу за довгу зиму землю.

За словами шефа, зробити хороші млинці нескладно. Єдине, на що варто звернути увагу, — консистенція.

— Ми робимо цю страву по-селянськи: беремо менше борошна і більше яєць.

Наприклад, якщо зазвичай на літр молока використовується 500 грамів борошна, то ми скорочуємо цю кількість майже вдвічі, — розповідає Дмитро Садовський. — А до чотирьох традиційно вказаних яєць додаємо стільки ж.

Сьогодні ми готуємо млинці з лососем та цукіні. Поєднання незвичайне. Але навіть прості млинці зі стандартними начинками, зізнається співрозмовник, мають попит.


Шеф зазначає: для ніжних млинців у тісто краще додати більше яєць і менше борошна

— Але взагалі білорусів складно чимось здивувати, — зізнається шеф-кухар. — Буває, що ми їздимо на обслуговування до Франції. І зовсім простими стравами захоплюються ті, хто працює в мішленівських ресторанах! А як викликати вираз захоплення і здивування на обличчі земляка, я навіть не уявляю, — сміється Дмитро.

Може, нашим рецептом у вас вийде здивувати своїх близьких?

Млинці з лососем та цукіні (50 г/50 г/50 г)

Що знадобиться?

Для млинців:

  • Борошно — 250-300 г
  • Молоко — 1 л.
  • Яйця — 7-8 шт.
  • Вершкове топлене масло — 20 г
  • Сіль — 7 г (кавова ложка без гірки)
  • Цукор — 20 г (столова ложка)

Для начинки (на 1 порцію):

  • Лосось — 50 г
  • Вершки 22% — 30 г
  • Ікра летючої риби — 20-30 г
  • Морська сіль — на смак

Для соусу (на одну порцію):

  • Цукіні — 30 г (одна «шайбочка»)
  • Цибуля — 1 шт.
  • Вершки 22%
  • Курячий бульйон
  • Сіль, перець — за смаком

Готуємо соус:

  • Очищаємо «шайбочку» цукіні від шкірки. Шкірку нарізаємо соломкою.

  • Закидаємо її в курячий бульйон, ставимо на середній вогонь.

  • Обсмажуємо цибулю, поки вона не стане м'якою. Додаємо до неї нарізаний м'якуш цукіні, заливаємо все вершками. Готуємо, виварюючи до консистенції соусу.

  • Наприкінці вливаємо до соусу бульйон із соломкою.

Готуємо начинку:

  • Дрібно нарізаємо лосось, як на тартар.

  • Вливаємо до риби вершки, додаємо морську сіль, перемішуємо блендером.

  • До отриманої пасти додаємо ікру летючої риби.

Збираємо страву:

  • У млинець викладаємо начинку, загортаємо трубочкою.

  • Готуємо на пару (або в духовці) протягом 15 хвилин за температури 80-85 градусів.

  • За готовності розрізаємо навпіл, викладаємо на тарілку і поливаємо соусом із цукіні.

  • Можна декорувати страву за бажанням і подавати до столу.

Фото: Дмитро Рищук

Читайте нас у Facebook та Instagram

Де відсвяткувати 8 березня? Підбірка закладів Як вибрати червону помаду? Разом зі стилістом підбираємо відповідний відтінок за кольоротипом зовнішності
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
Этот сайт использует cookies
Понятно