Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Де знайти острівець Італії в Києві, поки бушує вірус

11 марта 244

З 10 березня Італія переведена на карантин. Рейси скасовані, Колізей зачинений, Венеція спорожніла. Якщо ви з тих, чия відпустка раптово «накрилася» коронавірусом, не засмучуйтесь сильно. Ми підготували перелік місць у Києві, де можна відпочити по-італійськи — за шматочком лазаньї та келихом просеко. Не прогулянка на гондолі, звісно, але все ж краще, аніж захворіти на невідомий досі вірус грипу.


Mercato Italiano

Завітайте до сімейного ресторану Meracato Italiano. Тут можна спробувати автентичні страви італійської кухні. Продукти власного виробництва, приготовані на відкритій кухні.
Meracato з італійської — базарна площа. Так і є. Увійшовши в ресторан, гість немов потрапляє на стихійний ринок, де можна знайти все. Простір закладу розділений на кілька рядів з торговими лавками, як на справжньому італійському базарі: винний магазин, ряд з овочами та фруктами, делікатесний ряд, кондитерська, піцерія, рибний ряд, м'ясний, макаронні вироби.


Spezzo

Spezzo — це італійський ресторан із власною пекарнею та сироварнею. У закладі на Льва Толстого, наприклад, можна подивитися, як готуються і дозрівають різні сири — буррата, рікотта, страчателла. А потім продегустувати все це на моцарелла-барі. У кожному закладі готують pasta fresca — cвіжу домашню пасту. Її можна купити додому в гастрономічній лавці.

Піцу печуть на італійському борошні у дров'яній печі. З начинок — все ті ж сири з власної сироварні, італійські горгонзола та пармезан, салямі, прошутто, морепродукти і зелень. Також в меню є різотто та равіолі, стейки, печена риба, полента та традиційний мінестроне. У пекарнях на Святошино та Русанівці можна скуштувати свіжоспечену чіабатту та фугас — прованський хліб з сиром за авторським рецептом шефа.


Zucca

Тратторія розташувалася на затишній вуличці Павлівській. Назва закладу в перекладі означає гарбуз — символ щедрості та родючості у італійців. У меню представлені страви з різних регіонів. Окрема фішка — пропозиція дня, коли до ресторану привозять новий цікавий продукт. Наприклад, квіти цукіні чи мускусну диню канталупу. А шеф готує з нього щось смачненьке.

Равіолі роблять за чотирма рецептами: п'ємонтські аньолотті, неаполітанські каппелетті, болонські тортеллі та ломбардійські касонсеї. Всі із різними начинками та форми, властивої конкретному регіону. Пропонують також супи, салати, антипасті, різотто, десерти. Меню вмістилося на одному аркуші, проте задовольнить будь-якого гостя.


Итальянская редакция


«Итальянская редакция» — проєкт Дмитра Запорожця, засновника популярних столичних закладів «Жизнь замечательных людей» та «Любимый дядя». Заклад з'явився на карті міста 2 роки тому та швидко встиг зарекомендувати себе як місце з повною посадкою. Рецепти із бабусиної кулінарної книги тут поважають, але не використовують. «Класичний» та «традиційний» — не про «Редакцію», а от «авторський» та «мультикультурний» саме те. Тісто для піци роблять на заквасці, з трьох сортів борошна (два італійські, один — український). Ліплять ліниві вареники із заварним кремом з горгонзоли, начиняють ньокі креветками та варять крем-суп з каштанів. Такою італійську кухню ви ще точно не бачили.


Piccolino

Невеличкий та затишний Piccolino — це домашня паста, усі види італійської моцарели під одним дахом та страви з артишоків круглий рік. А ще найбільший у Києві вибір просеко — 40 видів. Кожен день в Piccolino відкорковують шість пляшок для побокального розливу та поміщають їх у віноматік — спеціальну шафу, в якому відкрите вино не втрачає своїх властивостей та смакових якостей. Оновлення у меню просеко-бару прописують крейдою на дошці. Ігристе вино також подають у складі кількох аперитивів: Bellini з персиковим пюре, Puccini з мандарином та Rossini з полуницею. Фірмова страва — пікантна паста Piccolino, яку шеф готує особисто, у присутності гостей.


Zafferano

Для тих, хто хоче відпочити від міської метушні, у котеджному селищі Riviera Zoloche розташувався ще один острівець Італії — ресторан Zafferano. Затока Дніпра, сосни, дитячий клуб, простора тераса, 140 посадочних місць взимку і 350 влітку. Тут справляють пишні весілля, влаштовують дитячі дні народження і вечеряють у колі друзів подалі від шуму столиці.

У меню — багато вишуканих екзотичних страв. Пасту з лобстером поливають біском — густим насиченим соусом з хітинового панцира. Різотто подають у голівці сиру та ефектно підпалюють. Вогонь розплавляє пармезан, насичуючи смаком подовжені зерна італійського рису карнаролі. «Цар прянощів» шафран тут супроводжує безліч страв: поркету, різотто, паштети, пасту та суп. Це не випадковість: адже сама назва Zafferano з італійської перекладається як «шафран».

 

Viva Oliva NAPOLETANA

Сімейний ресторан Viva Oliva NAPOLETANA розмістився у історичному центрі столиці. Його гордість — аторські страви від шеф-кухаря і піццайоло, неаполітанця Маріо Сіані та дров'яна піч від всесвітньо відомого майстра Стефано Феррара. В меню — 13 різновидів піци, паніні із собою, паста, різотто та південно-італійські десерти. З 9 до 11 ранку подають сніданки: асорті брускет Viva Oliva, яйця бенедикт з панчетою, срембл на чіабаті з лососем. Ім'я заклад отримав на честь італійського сорту оливи.


Bigoli

Bigoli назвали на честь пасти — товстих, довгих макарон, схожих на тугу мотузку. Їх готують з особливо щільного тіста, яке історично замішували тільки чоловіки. У ресторані також притримуються цієї традиції. Біголі роблять на качиних яйцях, з гречаної або пшеничної муки. Подають з птицею, приготованою у пароконвектоматі, та кисло-солодким ягідним соусом. Лігурійські оливки, в'ялені томати, ковбаси та сири у ресторан постачають з Італії. У закладі також є свій моцарелла-бар: можна обрати будь-який з видів моцарели — класичну, бурата або ді Буфала, а на гарнір до неї — помідори черрі, руколу, печений перець або соус песто. З 8 ранку можна приходити на сніданок: скуштувати вівсяну кашу та фрітату — італійський омлет з домашніх яєць з рікоттою.

Як бачите, влаштувати собі «італійські тижні» можна і вдома — не проблема. У столиці знаходяться чудові атмосферні заклади зі справжньою італійською кухнею. 

Обирай італійський ресторан поруч за допомогою зручного сервісу Relax.ua. А якщо хочеш бути в курсі всіх подій, підписуйся на наш Telegram і дізнавайся першим про найцікавіші події міста!

Пілінг навесні — користь чи шкода? На‌ ‌карантині:‌ ‌де‌ ‌замовити‌ ‌смачні‌ ‌страви‌ ‌з‌ ‌доставкою‌ ‌додому‌ ‌
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
cookies Этот сайт использует cookies
Мы используем файлы cookie для запоминания и анализа ваших предпочтений. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на использование файлов cookie
Понятно