Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Українка отримала золото на міжнародній кулінарній олімпіаді у Штутгарті

Текст: Пойманова Алина, 19 февраля 1183 1

Наразі в Німеччині в місті Штутгарт проходить одна з наймасштабніших подій світу в сфері кулінарної майстерності — IKA/Culinary Olympics. Захід являє собою міжнародну олімпіаду, яка проводиться лише раз на чотири роки, та є найбільшою кулінарною виставкою в світі. Україна вперше бере участь в цих змаганнях і вже має результати — Лариса Рибчук отримала золото в індивідуальних виступах.

Що таке IKA/Culinary Olympics

Історія міжнародної олімпіади з кулінарної майстерності IKA/Culinary Olympics бере свій початок у 1900-му році, коли у Франкфурті відбувся перший захід, на якому змагалося лише 4 країни. Наразі вона є найстарішим, найбільшим і найрізноманітнішим міжнародним конкурсом кулінарного мистецтва в світі. Тут більш ніж 2000 кухарів з 59 країн готують 7 000 заздалегідь спланованих страв, змагаючись за перше місце.

Українська команда

Україна вперше бере участь в цьому масштабному заході. Країну представляє команда з 10 найкращих кухарів, що змагається з командами інших країн в найвищих категоріях «Restaurant of Nations» та «Сhef's Table». Наразі результати ще не оприлюднені, але в одиночних виступах результати вже є, і дивовижні — українка Лариса Рибчук отримала за свою скульптуру золото.

Тренером нашої команди став Юрій Ковриженко, бренд-шеф мережі італійських ресторанів D'Arte в Ризі, Латвія, шеф-кухар ресторану української кухні Trypillia в Сеулі, Південна Корея, телеведучий кулінарного тревел-шоу на СТБ «Страва честі».

«Потужний, вибуховий. Видно що команди готувалися роками, а то й поколіннями. Чітка організація роботи в усьому. Команди проводять в кухонному боксі близько 12 годин. Навіть воду заносять за часом і підгодовують з рук протеїновими батончиками хелпери. Ніхто не зупиняється ані на секунду» — ділиться Юрій на своїй сторінці в Facebook.

Разом з Юрієм Ковриженко країну представляють Андрій Магалецький, Сергій Назаренко, Андрій Змієвський, Віктор Беляк, Еліна Бойко, Руслан Громаковський, Олександр Дахно, Ярослав Артюх, Євген Корольов та Віталія Гулузаде.

«Відчувається, що Україна на цьому святі життя вперше, без державної підтримки, на ентузіазмі та з допомогою поки ще не численних спонсорів. Несміливо робимо перші кроки в цьому великому кулінарному спорті з багатомільйонними бюджетами. Навколо круто підготовлені команди країн, в яких розуміють, що світова кулінарія — це не «хобі», як висловився наш профільний міністр Бородянський, а великий спорт і предмет гордості для країни» — зазначає тренер української команди, Юрій Ковриженко.

Вболівай за нашу команду та залишайся в курсі всіх подій. Для цього підписуйся на наш Telegram і дізнавайся першим про найцікавіше!

Новий заклад Vano Ivano влаштовує вечірку з нагоди відкриття На проспекті Перемоги відкрився ще один «Білий Налив»
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
cookies Этот сайт использует cookies
Мы используем файлы cookie для запоминания и анализа ваших предпочтений. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на использование файлов cookie
Понятно