Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Шеф-кухар «Тайського привіту» поділився рецептом Том Ям

25 февраля 155

«Том Ям» — найвідоміший гострий суп т​айської кухні. Шеф-кухар ресторану «Тайський привіт» Антон Васильєв поділився рецептом того самого Том Ям, — пише видання НВ.

Страва Том Ям родом із центральної частини Таїланду. Кажуть, що для тайців він як борщ для українців.  «Том» у перекладі означає «кипіти», а «Ям» — «змішаний». Це рецепт «чистого» і прозорого супу «Том ям нам сай». Антон Васильєв зазначає, що його готувати Том Ям навчила тайка з Чіангмаю Ае у себе вдома на кухні.

Рецепт Том Ям

Інгредієнти:

  • галангал 10 г
  • лемонграс 14 г
  • листя лайма 2 г
  • перець чилі (гострий) 5 г
  • гриби (ерінги, шиітаке, солом’яний гриб) 80 г
  • морепродукти (креветки, кальмари) 200 г
  • рибний соус 50 мл
  • цукор 6 г
  • сік лайма 30 мл
  • курячий/рибний/овочевий бульйон 500 мл
  • кінза, цибуля зелена 10 г

Приготування

У каструлі доводимо до кипіння бульйон. Після того додаємо у каструлю прянощі, перець чилі та нарізані гриби. Суміш добре проварюємо на сильному вогні протягом декількох хвилин. Додаємо цукор, сік лайма та рибний соус. 

Смак супу повинен поєднувати кисле, гостре і солоне. Саме у такій послідовності усі, хто куштують Том Ям, мають відчувати нотки присмаку.

Наприкінці готування додаємо морепродукти і проварюємо їх. Подаємо Том Ям із кінзою та зеленою цибулею.

Фото: інстаграм закладу, the village

Читайте нас у Facebook та Instagram

Український бренд зображує картини сучасних митців на одязі Ресторан Spezzo на столичній Русанівці святкує чотириріччя
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
Этот сайт использует cookies
Понятно