Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Легкий рецепт шоколадної паски з цукатами від Євгена Клопотенка

22 апреля 81

Український шеф-кухар Євген Клопотенко, який знещодавно потрапив до списку 50 Next — переліку людей, які найбільше впливають на майбутнє світової гастрономії, на своєму сайті поділився простим рецептом смачної шоколадної паски з цукатами.


Для тіста вам знадобиться:

  • 300 г Борошно (і додатково для замішування)
  • 150 г Цукор
  • 30 г Дріжджі
  • 3 шт. Яйця
  • 150 мл Вода
  • 100 г Вершкове масло (і додатково для змащування форми)
  • 2 ст. л. Какао (темне)
  • 70-100 г Цукати

Для глазурі вам знадобиться:

  • 100 г Цукрова пудра
  • 2 ст. л. Какао
  • 2-3 ст. л. Лимонний сік

1. Приготувати опару. Для початку потрібно відокремити від пачки дріжджі 30 г.

2. Викласти дріжджі в миску, додати воду (150 мл) і перемішати до повного розчинення дріжджів. Додати2 ст. л. цукру.

3. Додати 4 ст. л. борошна і акуратно перемішати до однорідного стану.

4. Накрити опару рушником і залишити підходити в тепле місце на 20-30 хвилин.

5. У чашу комбайна або просто в більшу миску просіяти борошно, що залишилося.

6. Потім додати цукор, що залишився, какао (2 ст. л.) і добре перемішати лопаткою.

7. Додатияйця (3 шт.), розм'якшене вершкове масло (100 г) і опару. Замісити тісто до однорідного стану. Якщо тісто вийшло занадто рідке, можна додати ще трохи борошна.

8. Залишити тісто в чаші комбайна або мисці, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину для підходу.

9. Тісто, що підійшло обім'яти руками, змазаними рослинною олією, додати цукати і легко перемішати.

10. Змастити форму для паски вершковим маслом, щоб паску можна було легко вийняти і вона не прилипала.

11. Сформувати з тіста кулю і поклаcти у форму для паски. Тісто має займати не більше однієї третини форми.

12. Знову накрити рушником і залишити в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб тісто знову піднялося. Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати паску 25-40 хвилин у залежності від розміру форми. Якщо скоринка занадто підрум'яниться, прикрити її фольгою, щоб не підгоріла.

13. Дістати паску з духовки і дати їй охолонути прямо в формі. Приготуйте лимонно-шоколадну глазур. Для цього треба змішати цукрову пудру (100 г) з какао (2 ст. л.) і 2-3 ст. л. лимонного соку, перемішати за допомогою вінчика. Якщо глазур виходить дуже густою, додати ще трохи соку лимона.

14. Покрити паску готовою блискучою глазур'ю.

15. За бажанням можна прикрасити посипкою з цукатів.

Фото: сайт Євгена Клопотенка

Читайте нас у Facebook та Instagram

Нове місце: кав’ярня «Тут буде» поблизу «Олімпійської» Музичний фестиваль Strichka-2021 перенесли на осінь
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
Этот сайт использует cookies
Понятно