Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

Рецепт паски з кремом і цукатами від Тетяни Литвинової

23 апреля 56

Гастро-експерт Тетяна Литвинова поділилася рецептом лимонної паски з кремом. 

Для паски вам знадобляться:

  • 250 г Молоко
  • 5 білків і 10 жовтків Яйця
  • 400 г Цукор
  • 70 г Дріжджі мокрі
  • 330 г Масло гхі
  • 1−1,1 кг Борошно пшеничне
  • 80 мл Сік лимона
  • 2 шт. Цедра лимона
  • 250 г Ізюм
  • 50 мл Ром
  • 20 г Ванільний цукор
  • 1 ч.л. Кардамон
  • 1 ч.л. Сіль
  • 30 мл Олія
  • Форми 12−13 см. (3 шт.)

Приготування:

1. Для опари розігріти молоко, окремо розмішати яйця з цукром (кладіть половину цукру) і сухі дріжджі, додати молоко. Добре розмішати, обмотати харчовою плівкою і дати підійти опарі. Залишити на вечір.

2. Після того, як опара піднялася, додати в неї топлене вершкове масло, борошно, ванільний цукор, цедру двох лимонів і сіль. Перемішати, а після цього місити руками до того моменту, поки тісто не почне саме відставати від рук. Далі додати сухофрукти, знову добре перемішати. Все тісто перекласти в посуд, накрити харчовою плівкою і дати підійти. Потім все тісто розділити на частини і викласти в форми. Відправити тісто в формах в тепле місце, щоб воно трохи підійшло.

3. Включити духовку на 160 градусів і відправити туди паски. Перевіряйте дерев’яної шпажкою, чи добре пропеклися паски.

4. Після того, як паски добре охололи, треба зробити посередині надрізи, щоб отвір в пасці був охайним. При цьому, важливо залишити дно, щоб крем не витік. Після того, як вирізали серединку, додайте туди лимонний курд до самого верху і зверху накрийте красивою верхівкою.

5. Тепер можна прикрашати глазур’ю і додавати цукати або інші прикраси. Смачного!

Фото: пресслужба Тетяни Литвинової

Читайте нас у Facebook та Instagram

Музичний фестиваль Strichka-2021 перенесли на осінь Фарбування волосся: наймодніші відтінки цього літа
Продолжая пользоваться ресурсом, вы соглашаетесь с условиями Политики обработки персональных данных.
Этот сайт использует cookies
Понятно